Správy o tom, že Terminátor 5 bude a pravdepodobne aj s Arnoldom Schwarzeneggerom sa po internete šíria už nejaký ten piatok. Pokračovanie populárnej série však bolo potvrdené oficiálnou cestou štúdiami Paramount Pictures až tento štvrtok. Premiéra bola stanovená na 26. jún 2015 a do konca roka 2018 by mali nasledovať ešte ďalšie dva pokračovania.

Táto nová trilógia bude dejovo samostatná. Nebude teda priamo nadväzovať na predošlé diely, hlavne teda na nepríliš úspešný štvrtý diel Terminator Salvation z roku 2009. Scenár bol zverený do ruk dvojici scenáristov – Patrickovi Lussierovi (Drive Angry) a Laete Kalogridis, ktorá doteraz pracovala na snímkach ako napr. Prekliaty ostrov (Shutter Island, 2010) a Alexander (2004). Podieľala sa aj na produkcii Avatara.

Terminator Salvation, 2009 © Waner Bros.

Film budú produkovať dve dnes pomerne vychytené produkčné spoločnosti Skydance Production (True Grit, Jack Reacher, Star Trek: Do Temnoty, Svetová vojna Z) a Annapurna Pictures (The Master, Zero Dark Thirty, Spring Breakers), ktoré vlastia syn a dcéra majiteľa spoločnosti Oracle, Larryho Ellisona. Obe spoločnosti disponujú pomerne slušným balíkom dolárov, takže s rozpočtom by problém nemal byť.

Či sa v novom Terminátorovi objaví aj Arnold Schwarzenegger je stále neisté. Doterajšie informácie boli zrejme viac jeho želaním, než skutočnosťou. Aktuálne sa totiž snaží rozbehnúť svoju hereckú kariéru po politickej prestávke a chce sa vrátiť do starých koľají aj do úloh akčných hrdinov.