Avatar © 20th Century Fox Avatar © 20th Century Fox

Muž, ktorý stojí aj za filmom Titanic a začiatkami série Terminátor, je momentálne na Novom Zélande. Práve tu filmári našli svoj druhý domov, čo sa napokon ukázalo ako výborné rozhodnutie.

Sigourney Weaver počas točenia jednej zo scén pod vodou © Instagram/Jon Landau

„Covid nás zasiahol tak, ako všetkých… Stratili sme kvôli tomu štyri a pol mesiaca produkcie,“ posťažoval sa Cameron. Aj to je dôvodom, pre ktorý sa premiéra pokračovania posúva o rok. Pôvodne plánovaný termín pre svetovú premiéru bol 17. december budúceho roka. Po novom sa diváci po svete dočkajú filmu 16. decembra v roku 2022. Potvrdené sú aj ďalšie filmy, z Avatara by mala byť päťdielna sága.

Pre druhú časť tak majú filmári natočených 100% záberov, pre tretiu vraj 95. Cameron pripomína, že to preňho nebude znamenať voľno, práve naopak: „V deň, keď dokončíme Avatara 2, začneme dokončovať Avatara 3.“ Tretí Avatar by mal prísť do kín koncom roka 2024.

Zábery na lode z natáčania © Instagram/Jon Landau

Dej novinky by sa mal opäť točiť okolo dvoch hlavných hrdinov z prvej časti. Príbeh okolo Jakea Sullyho a Neytiri má pokračovať, do hlavných rolí opäť naskočia Sam Worthtington a Zoe Saldana. Chýbať nebude ani Sigourney Weaver v úlohe doktorky Augustinovej. Objaviť sa má aj niekoľko ďalších zaujímavých hereckých mien, vrátane Kate Winslet či Vina Diesela. Niektorí z nich sa objavili na zaujímavých fotkách z natáčania, ktoré na svoj instagramový profil pridával Jon Landau, jeden z producentov filmu.

Pohľad na kulisy © Instagram/Jon Landau

Napriek zúfalej situácii po celom svete, tvorcom zahral do karát fakt, že na Novom Zélande sa so zúriacou pandémiou popasovali dobre, vďaka drastickým opatreniam. Presunutie termínu premiéry sa zopakovalo už po niekoľkýkrát. Cameron pritom prvýkrát hovoril o pokračovaní ešte v roku 2010. Časový odstup medzi prvou a druhou snímkou tak bude 13 rokov. Prvý Avatar bol pritom jeden z najdrahších filmov histórie, zároveň však 10 rokov kraľoval v zárobkoch. Dohromady zarobil takmer 2,8 miliardy dolárov po celom svete, minulý rok ho prekonal film Avengers: Endgame. Zhodou okolností je na treťom mieste v zárobkoch Titanic, ktorý takisto režíroval Cameron.