Herecké obsadenie 25. bondovky: Léa Seydoux, Ana De Armas, Daniel Craig, Naomie Harris a Lashana Lynch © 2019 www.007.com Herecké obsadenie 25. bondovky: Léa Seydoux, Ana De Armas, Daniel Craig, Naomie Harris a Lashana Lynch © 2019 www.007.com

Daniel Craig je s filmovou franšízou spätý od roku 2006, keď do kín prišla jeho prvá bondovka Casino Royale. V apríli 2020 má plánovanú premiéru už piaty – a posledný – film, v ktorom stvárni Jamesa Bonda.

Zatiaľ nepomenovaný film je už 25. film o Jamesovi Bondovi a vie sa o ňom zatiaľ celkom málo. Craigova postava si užíva služobný dôchodok na Jamaike, no priateľ zo CIA ho požiada o pomoc pri hľadaní akéhosi vedca. To ho vytiahne opäť na svetlo sveta aj do špionážnych kruhov, kde spozná svoju nástupkyňu v MI6. Lashana Lynch (na titulnej fotografii celkom vpraco) stvárni agentku, ktorej pripadne kódové označenie 007 po Bondovom odchode.

Lashanu Lynch preslávila vlani rola pilotky v marvelovke Captain Marvel. Debutovala v roku 2011 v dráme Fast Girls a za sebou má niekoľko televíznych rolí. Úloha agentky 007 je nepochybne doposiaľ jej najväčšou a fanúšikov určite poteší, že Bond, nakoniec, zostane sám sebou – so všetkým, čo k tomu patrí.

Vo filmových kruhoch sa totiž v dobe #MeToo ozývala čoraz častejšie kritika na adresu Bondovho správania voči ženám. Na to jedna zo scenáristiek Phoebe Waller-Bridge odkazuje, že bondovky „sa musia posunúť a dôležité je to, že sa film správa k ženám správne. On sa nemusí. Musí zostať verný svojej postave.“

Tak aj bude. Podľa zdrojov z nakrúcania sa Bondovi jeho mladá nasledovníčka celkom zapáči a bude to na ňu skúšať všetkými zbraňami, ktoré má po ruke. Budúcoročná 25. bondovka má byť modernejšia, určená mladej generácii a zároveň má vzdávať hold predchádzajúcim bondovkám.

Hlavného antagonistu stvárni skvelý Rami Malek, známy zo seriálu Mr. Robot či z nedávnej životopisnej hudobnej drámy Bohemian Rhapsody, v ktorej stvárnil Freddieho Mercuryho.

O postavenie záporáka sa v scenári bude asi deliť aj s Christophom Waltzom, ktorého zazreli novinári na pľaci v Pinewood Studios. Ten vo filme Spectre (2015) stvárnil postavu Ernesta Stavroa Bloferda, ktorý sa snažil spustiť globálnu špionážnu sieť a tiež mal prsty v udalostiach predchádzajúcich Craigových filmov.