Taika Waititi na 2019 San Diego Comic Con International © 2019 Gage Skidmore Taika Waititi na 2019 San Diego Comic Con International © 2019 Gage Skidmore

Filmár z Nového Zélandu bude režírovať a podieľať sa na scenári pre ďalší filmový projekt zo sveta Star Wars. Prácu na scenári si podelí s Krysty Wilson-Cairnsovou, ktorá je spoluautorkou scenára k Mendesovej vojnovej dráme 1917 (2019), ktorá si vyslúžila aj nomináciu na cenu Oscar na najlepší originálny scenár.

Taika Waititi si vo filmovom svete urobil meno komédiami Čo robíme v temnotách (What We Do in the Shadows, 2014), Hunt for the Wilderpeople (2016) a napokon marvelovkou Thor: Ragnarok (2017), ktorá ho katapultoval medzi najvychytenejšie režisérske mená. Jeho prácu môžete poznať aj vďaka vlaňajšej vojnovej komédii Králiček Jojo (2019), za ktorú získal Oscara v kategórii najlepšieho adaptovaného scenára.

Do Star Wars vesmíru nahliadol prvýkrát len nedávno, keď režíroval posledný diel prvej série seriálu The Mandalorian, ktorý je dostupný na streamovacej službe Disney+. Svoj hlas v seriáli prepožičal aj robotickému lovcovi odmien s menom IG-11.

Novinku ohlásili na stránke StarWars.com včera, teda 4. mája, čo je už roky deň venovaný čomukoľvek starwarsovskému. Termín premiéry ani ďalšie podrobnosti k novému Star Wars filmu ešte nie sú známe.