Tiger King: Murder, Mayhem and Madness © 2020 Netflix Tiger King: Murder, Mayhem and Madness © 2020 Netflix

Túto absurdnú, excentrickú a napriek tomu celkom reálnu osobu, ktorá si hovorí Joe Exotic, sme vám nedávno predstavili v článku Jána Janočka o dokumentárnom seriáli z produkcie Netflixu.

Keďže Slovensku sa internetová mánia okolo neho viac-menej vyhla (aj vplyvom nového koronavírusu), pripomeniem, že ide o chovateľa mačkovitých šeliem, ktorý nechá v sedemdielnej minisérii dokumentaristov nahliadnuť nielen do svojej zoologickej vášne, ale aj do svojich kriminálnych aktivít. Aktuálne si odpykáva 22-ročný trest za týranie zvierat a za dve pripravované nájomné vraždy.

O jeho živote sa teraz pripravujú hneď dva seriálové projekty. Už vlani bol ohlásený projekt, ktorý produkuje komička Kate McKinnon. Založený je na podcaste zo služby Wondery, práva na ktorý zakúpila produkčná spoločnosť UCP.

Nicolas Cage sa upísal druhému projektu, ktorý podporuje aj produkčne. Ten vzniká v spolupráci s produkčnou spoločnosťou CBS TV Studios. Osemdielny seriál by mal byť založený na článku uverejnenom v časopise Texas Monthly. Venovať by sa mal príbehu, ako sa Joe Shreibvogel, kedysi policajt a dokonca šéf miestnej polície, zmenil na svoje alterego, ktoré sa zúfalo snaží udržať nažive exotickú zoo aj za cenu toho, že pri tom príde o duševné zdravie.

Slávny herec, ktorý má na konte jedného Oscara za Zanechať Las Vegas (Leaving Las Vegas, 1995), má súdiac podľa posledných rokov svoju najväčšiu slávu za sebou. Nakrúca síce veľa filmov, napríklad vlani ich uviedol až šesť, väčšina z nich sa však v hodnotení divákov aj recenzentov hlboko prepadáva. Rola Joea Exotika by mu pri dobre napísanom scenári a veľkej popularite témy (aspoň za veľkou mlákou) mohla prinavrátiť šmrnc. Veď to, že vie hrať, dokázal už mnohokrát, akurát jeho posledné filmové desaťročie bolo preňho skúpe na ozaj dobré úlohy.