West Side Story © 20th Century Studios / Amblin Entertainment West Side Story © 20th Century Studios / Amblin Entertainment

Populárna West Side Story, ktorá bola pôvodne muzikálom, sa slávneho filmového spracovania dočkala prvýkrát v roku 1961. So 60-ročným odstupom ju koncom roka prinesie vo svojom spracovaní slávny režisér Steven Spielberg.

Trailer na novú West Side Story bol odpremiérovaný počas odovzdávania Oscarov. Pôvodne mal prísť film do kín ešte minulý rok, jeho plánovanú premiéru však odsunula pandémia. Do našich kín by sa mal dostať 9.12.2021, ak sa situácia a okolnosti nezmenia.

West Side Story je modernou adaptáciou príbehu o Rómeovi a Júlii. Odohráva sa v New Yorku, v časti West Side, kde proti sebe bojujú konkurenčné gangy. Tryskáči a Žraloci sú nezmieriteľnými rivalmi, problém však nastane, keď sa Tryskáč Tony (Ansel Elgort) bezhlavo zamiluje do Marie (Rachel Zager), ktorá je sestrou vodcu gangu Žralokov. Príbeh lásky inšpiroval Spielberga k remakeu slávnej filmovej adaptácie broadwayského muzikálu. Scenár napíše Tony Kushner, ktorý so Spielbergom pracoval aj na filmoch Lincoln a Mníchov.

Zaujímavosťou je, že vo filme si zahrá aj herečka Rita Moreno, ktorá hrala aj v pôvodnom filme v roku 1961. Samozrejme, zahrá si odlišnú postavu, za herecký výkon v pôvodnom filme však svojho času dostala Oscara. Nižšie si môžete pozrieť trailer.