Spider-Man: No Way Home © 2022 Itafilm Spider-Man: No Way Home © 2022 Itafilm

Keďže odovzdávanie Cien Akadémie (teda oscarový galavečer) v posledných rokoch trpí diváckym nezáujmom, organizátori sa rozhodli pre viacero zmien, ktoré by ho mali ozvláštniť. Jednou z nich je aj pridanie diváckej kategórie.

Filmoví nadšenci tak môžu hlasovať o najobľúbenejšiu snímku posledného roka. Nemusia pritom brať ohľad na odbornú porotu, ale dokonca ani na umelecké kvality. Samotná Akadémia navyše pred pár dňami odhalila mená desiatky filmov, ktoré mali v tom čase najviac hlasov na konte. Ide o tieto snímky:

Armáda mŕtvych
Duna
Minamata
Popoluška
The Suicide Squad
The Power of the Dog
Spievaj 2
Spider-Man: Bez domova
Tick, Tick… Boom!
Vtelenie zla

Podľa viacerých prieskumov má byť jasným favoritom Spider-Manovo najnovšie dobrodružstvo, ktoré sa stalo najsledovanejším filmom v kinách za posledná dva roky. Otázkou zostáva, či sa fanúšikom podarí zmobilizovať sily a poraziť pavúčieho muža.

Spomínaná anketa je len jednou zo zmien, ktoré majú dopomôcť zdvihnúť klesajúcu sledovanosť. Tohtoročné udeľovanie, ktoré sa uskutoční netradične neskoro – 27. marca, bude moderovať ženská trojica Regina Hall, Amy Schumer a Wanda Sykes. Troch moderátorov malo udeľovanie Oscarov naposledy pred 35 rokmi.