Blader Runner 2049, 2017 © Sony Pictures Releasing International Blader Runner 2049, 2017 © Sony Pictures Releasing International

O tom, že sa režisér dlho očakávaného pokračovania kultového Blade Runneru, Denis Villeneuve, rozhodol pripraviť divákov na to, čo ich čaká vo filme, sme vás už informovali. Rozhodol sa, že zásadné udalosti, ktoré sa vo filmovom svete blade runerov udiali medzi rokmi 2019, v ktorom sa odohrávala Scottov film, a rokom 2049, do ktorého je zasadené pokračovanie, predstaví v trojici krátkych filmov.

Prvý krátky predstavil divákom postavu Niandera Wallacea, ktorého stvárnil Jared Leto. V ňom sa mu, zdá sa, podarilo docieliť zrušenie trinásť rokov trvajúcej prohibície na výrobu replikantov. Druhý krátky film zverejnený nedávno naň nepriamo nadväzuje.

Odohráva sa v roku 2048 a predstavuje postavu Sappera, ktorú stvárnil Dave Bautista známy najmä ako sociálne nešikovný a brutálny Drax z marvelovskej série Strážcov Galaxie. Zachytiť ste ho mohli aj v jednom z novších trailerov.

V krátkom filme pomenovanom 2048: Nowhere to Run prežíva Sapper napohľad bežný deň, no jeho udalosti ho napokon prinútia k činom, ktoré odhalia jeho „neprirodzený“ pôvod. Rovnako ako prvý krátky sequel (resp. prequel k aktuálnemu filmu), aj tento režíroval syn Ridleyho Scotta, Luke Scott.

Blade Runner 2049 príde do kín 5. októbra a mal by predstavovať rozšírenie univerza a nie jeho priame pokračovanie. Šušká sa, že sa produkčné náklady pohybujú okolo sumy 100 miliónov dolárov. Investícia by sa mala poľahky vrátiť aj s nejakým bonusom, hollywoodske predpovede totiž hovoria o predpokladaných príjmoch 40 miliónov dolárov, a to len za prvý premiérový víkend.