Top Gun: Maverick © Paramount Pictures Top Gun: Maverick © Paramount Pictures

Štúdio Paramount vydalo druhý trailer k pripravovanému pokračovaniu hitu z roku 1986. Podľa traileru a zdrojov z nakrúcania sa pokračovanie venuje najmä úlohe pilotov v novej dobe bezpilotných lietadiel.

Top Gun sa napriek vlažnejším recenziám tešil veľkej popularite. V kinách zarobil viac ako 350 miliónov dolárov a americké námorníctvo v tom roku trhlo rekord v počte regrútov – možno aj preto, že nových vojakov lanárili priamo v kinách.

O pokračovaní úspešného filmu sa hovorí od roku 2010, no prípravy sa stlmili po smrti Tonyho Scotta. Ten režíroval prvý film a mal sa podieľať aj na jeho pokračovaní. Réžia, napokon, pripadla Josephovi Kosinskemu, ktorý má za sebou napr. úspešné pokračovanie inej klasiky z 80. rokov, Tron: Dedičstvo.

V úlohe Petea „Mavericka“ Mitchella sa vráti Tom Cruise. Jeho postava bude po 34 rokoch niesť hodnosť kapitána a bude pôsobiť ako letový inštruktor, ktorý sa venuje tréningu mladého Bradleyho, ktorého stvárni Milles Teller. Svoju rolu Toma „Icemana“ Kazanskeho si zopakuje aj Val Kilmer.

Do slovenských kín by mal Top Gun: Maverick prísť 16. apríla 2020.