South Park © 2021 Comedy Central South Park © 2021 Comedy Central

Plnohodnotnej 24. série sa síce fanúšikovia South Parku nedočkali, drobnou náplasťou od tvorcov kultového animovaného seriálu im však môže byť ďalšia hodinová epizóda.

Kým na jeseň minulého roka sa pokúsili tvorcovia odhaliť tajomstvo pôvodu globálnej pandémie 10. marca si vezmú na mušku hromadné očkovanie. V novej epizóde s názvom South ParQ Vaccination Special sa už podľa písmena Q v názve čo-to „ujde“ aj konšpiračnému hnutiu QAnon. To vzniklo ešte v roku 2017, keď neznámy autor začal šíriť konšpiračné teórie o tom, že v USA existuje akási sieť pedofilov uctievajúcich Satana, ktorej členovia unášajú deti. Exprezident Donald Trump mal podľa tejto teórie viesť proti tejto tajnej sieti viesť vojnu.

V oficiálnom popise epizódy stanica Comedy Central uvádza: „Občania South ParQu sa dožadujú vakcíny proti COVIDu-19. Nová smiešna militantná skupinka sa pokúsi zastaviť chlapcov od toho, aby sa im podarilo zaočkovať ich učiteľa.“ Očakávať tak zrejme môžeme aj ďalšie narážky na aktuálne dianie. V poslednom stretnutí s partiou okolo Erica Cartmana nechýbali ani vtipy na dištančnú výučbu, nesprávne nosenie rúšok, teda, lepšie povedané „plienok na bradu“ či dianie okolo hnutia Black Lives Matter.

Fanúšikom seriálu musí nateraz špeciál stačiť. Či a kedy sa dočkáme aj plnohodnotnej 24. série nateraz nie je jasné. South ParQ Vaccination Special bude, rovnako ako všetky predchádzajúce epizódy, dostupný v online archíve seriálu deň po premiére.