Foto: Wikipedia.com Foto: Wikipedia.com

Životopisných filmoch o hudobníkoch vzniklo v posledných rokoch hneď niekoľko. Menší boom okolo nich započala snímka Bohemian Rhapsody, ktorá ukazovala život Freddieho Mercuryho. Po ňom nasledovalo hneď niekoľko ďalších, napríklad Rocketman o kariére Eltona Johna či The Dirt o kapele Mötley Crüe z dielne Netflixu.

Práve táto streamingová služba vyhrala boj o práva na film. Názov Shout It Out Loud je totožný s názvom jedného z hitov kapely. Snímku, o ktorú sa v Hollywoode strhla poriadna bitka, zrežíruje Joachim Rønning. Toho poznajú najmä fanúšikovia Johnnyho Deppa a jeho série Piráti Karibiku, keďže režisér mal pod palcom posledný film s podtitulom Salazarova pomsta. Okrem toho mu v životopise svieti aj dobrodružný film Kon-Tiki či film Vládkyňa zla.

Film sa nebude točiť len okolo hudobnej kariéry, priestor dostane aj osobný život jej članov, najmä speváka Paula Stanleyho a basgitaristu Geneho Simmonsa, ktorí sú členmi kapely od jej úplného začiatku v roku 1973.

Snímka o kapele s výrazným make-upom a nezameniteľným štýlom sa pozrie na oboch pánov už od ich detstva, ktoré ani zďaleka nenasvedčovalo tomu, že sa z nich raz stanú hudobné legendy. Na dátum premiéry si zatiaľ musíme počkať.