Mission Impossible 5: Národ grázlov, 2015 © Paramount Pictures

To, že sa Tom Cruise snaží sám zvládnuť čo najviac kaskadérskych kúskov, je všeobecne známe. Čím odvážnejšie, tým lepšie – a najlepšie, ak sa čohosi drží len končekmi prstov. Známa je najmä historka o tom, ako vznikla úvodná scéna z poslednej Mission Impossible 5: Národ grázlov. V nej sa Cruise drží holými rukami boku lietadla počas štartu. Táto nerozvážnosť napadla režisérovi Christopherovi McQuarriemu ako vtip. Cruise to vzal celkom vážne.

Pri nakrúcaní jedného z mnohých kaskadérskych scén šiesteho pokračovania Mission Impossible (jej oficiálny názov je MI:6) si zlomil členok. Šlo o scénu, v ktorej mal Tom Cruise skočiť z jednej budovy na druhú, no miesto hladkého dopadu na nohy mal plánovane doskočiť o čosi nižšie a zachytiť sa na budove len rukami.

„Na štvrtý pokusy vrazil do budovy v trochu inom uhle,“ vysvetlil dôvody zranenia režisér McQuarrie, ktorý sa po úspešnom piatom diely upísal aj šiestemu pokračovaniu. Práve jemu Cruise v rozhovore, ktorý poskytol ešte v júli v The Graham Norton Show, pripísal zásluhy za mnohé z náročných a napínavých kaskadérskych kúskov plánovaných pre MI:6.

Spoločnosti Paramount a Skydance, ktoré film produkujú, sa rozhodli nakrúcanie zastaviť, a to minimálne na deväť týždňov, počas ktorých by sa mal predstaviteľ nezničiteľného Ethana Hunta zotaviť. Štúdiá sú napriek tomu odhodlané stihnúť plánovaný deň premiéry, ktorý si stanovili na 27. júla 2018.