Spectre, 2015 © Sony Pictures International

Ešte včera ráno v rozhlasovej relácii hovoril Daniel Craig o tom, že žiadne rozhodnutie o najbližšej bondovke ešte nepadlo, dnes je všetko inak. Vo večernej šou Stephena Colberta potvrdil, že si agenta s licenciou zabíjať zahrá ešte raz.

Hoci celý deň v rozhovor hovoril čosi celkom iné, veľké vyhlásenie si nechal na večernú audienciu u Stephena Colberta. Priznal sa, že rozhodnutie padlo už pred pár mesiacmi, medzitým sa dohadovali rôzne detaily. Na nakrúcanie sa podľa všetkého teší: „Chcem odísť v najlepšom a neviem sa dočkať,“ dodal.

Dvadsiata piata bondovka bude jeho posledná a počas interview taktiež priznal, že k Bondovi stále chcel vrátiť, no potreboval pauzu. To je celkom veľká zmena rétoriky, ako poukázal aj hostiteľ Stephen Colbert, ktorý mu s radosťou odcitoval jeho vyhlásenie pre Time Out London. Craig v roku 2015 totiž povedal, že „by si radšej preťal žily“.

„Nemá zmysel vyhovárať sa, no bolo to dva dni po tom, ako sa skončilo nakrúcanie a šiel som rovno robiť rozhovor, kde sa ma niekto opýtal: ,Chceli by ste robiť aj ďalší film [o Bondovi]? ‘ a ja na to: ,Nie!‘“ vysvetlil Craig pripomínajúc únavu a vyčerpanie, ktoré mu nakrúcanie snímky Specre prinieslo.

Prípravy na najnovšiu bondovka boli oficiálne ohlásené pred mesiacom a termín premiéry bol stanovený na 8. novembra 2019.