Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings © 2019 Marvel Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings © 2019 Marvel

Veľmi nečakane, bez predchádzajúceho varovania, vypustil Marvel do sveta prvý trailer na film Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings. V ňom sa predstaví prvý Aziat v hlavnej úlohe v rámci Marvel univerza, dej sa však nebude odohrávať len v Ázii.

O čo pôjde? Shang-Chi (Simu Liu) je celý život vychovávaný v izolácii od zvyšku sveta. Prechádza výcvikom bojovníka, aby sa dokázal ubrániť otcovým nepriateľom. V dospelosti však chce žiť život obyčajného tínedžera a do veľkej miery sa mu to aj darí. Žije v San Franciscu, dištancuje sa od svojho otca, z ktorého sa vykľuje darebák, robí normálnu prácu a stretáva sa s kamarátmi. Všetko sa však zmení v momente, keď ho dobehne minulosť a on musí v slnečnej Kalifornii vytasiť svoje schopnosti a bojovať so zlom.

Prvý trailer ukazuje okrem dramatickej scény v autobuse aj niekoľko prestrihov podporujúcich dohady, že snímka je výrazne inšpirovaná klasickými kung-fu filmami, šaolinskými snímkami a svetom bojových umení. Výrazná časť deja sa odohráva v Ázii, Simu Liu je prvým čínskym predstaviteľom superhrdinu v Marvel univerze. Bojovať bude proti mocnému zločincovi Wenwemu (Tony Leung), ktorý je z komixov známy ako Mandarin. Jeho falošného dvojníka sme mohli vidieť v Iron Manovi 3, tam si ho zahral Ben Kingsley. Vo filme sa objaví napríklad aj Awkwafina no a aby Shang-Chimu nebolo ľúto, bojovať nebude len s ľuďmi, ale napríklad aj s rôznymi fantazijnými stvoreniami.

Film o superhrdinovi, ktorého superschopnosťou je, okrem iného, vyhýbať sa guľkám zo strelných zbraní, sa má do našich kín dostať začiatkom septembra tohto roka.