Enola Holmes © Netflix Enola Holmes © Netflix

Minulú jeseň sa na Netflixe objavil detektívny príbeh o mladšej sestre Sherlocka Holmesa s názvom Enola Holmes. Tvorcovia sa tesne po premiére nechali počuť, že by radi vytvorili aj pokračovanie. Netflix ich prosby vyslyšal, pretože po novom avizuje práce na druhej časti.

Hlavnú postavu málo známej sestry bratov Holmesovcov si opäť zahrá Millie Bobby Brown, ktorú preslávil seriál Stranger Things. Sherlocka Holmesa opäť stvárni Henry Cavill a táto dvojica je nateraz z hereckého ansámblu jediná potvrdená.

Enola Holmes v prvom filme riešila záhadu stratenej matky, ktorú stvárnila Helena Bonham Carter. Aj na ňu by sa mala zamerať druhá časť filmu, pričom aj tentoraz by mal scenár vychádzať z kníh spisovateľky Nancy Springerovej. Tá o šikovnej mladej detektívke napísala dokopy 6 románov.

Pokračovanie je „spôsobené“ úspechom prvého filmu, ktorý podľa Nnetflixu videlo vyše 76 miliónov divákov. O scenár sa aj v tomto prípade postará Jack Thorne a réžiu prevezme, tak ako v prvom prípade, Harry Bradbeer.