Tenet © 2020 Continental Film Tenet © 2020 Continental Film

Hoci je jeden z najočakávanejších filmov roka, Tenet, stále len pár týždňov po premiére, už teraz sa hovorí o jeho možnom pokračovaní. Film, ktorý sa v USA dostal len do vybraných kín, sa nateraz nemôže chváliť veľkými zárobkami z domácich premietaní. Vo svete je však veľkým hitom.

Aj preto si hlavný predstaviteľ John David Washington myslí, že prípadné pokračovanie by mohlo byť dobrý nápad. „Keby to bolo na mne, tak určite áno! Budeme to robiť znova, vidíme sa o pár rokov,“ vyjadril sa Washington pre web Esquire.com. Podľa neho film našiel niečo naozaj unikátne, preto by chcel rád objaviť ešte viac zo sveta, ktorý vytvoril režisér Christopher Nolan.

Za 3 týždne v amerických kinách zarobil Tenet cez 36 miliónov dolárov. Niekoľkokrát posunutá premiéra kvôli opatreniam síce neprišla v ideálnom čase, čo snímku pripravilo o značné príjmy z domácich kinosál, vo svete si však dokázala slušne zarobiť – viac ako 203 miliónov dolárov.

Tenet © 2020 Continental Film

Film mal pred svojim uvedením do kín zmiešané recenzie kritikov. Podobne to bolo aj s divákmi, keďže mnohým z nich nevoňal komplikovaný dej. Koniec filmu mohol byť náznakom možného pokračovania, sequel by mohol dať odpovede na viacero otázok, ktoré u divákov zostali nezodpovedané.

Všetky vášne však krotí (ne)postoj režiséra Chrisa Nolana. Ten sa zatiaľ k prípadnému pokračovaniu nevyjadril. Fanúšikom, ani Washingtonovi. „V skutočnosti neviem. Chris urobí čo bude chcieť. Možno má niečo, na čom pracuje dlhé roky a chce na tom teraz pracovať, to neviem. Dúfam, však, že si spoluprácu zopakujeme,“ uzavrel Washington pre web Esquire.com.