Tiger King: Murder, Mayhem and Madness © 2020 Netflix Tiger King: Murder, Mayhem and Madness © 2020 Netflix

O tom, že dokumentárny seriál Tiger King: Murder, Mayhem and Madness sa stal globálnym fenoménom hádam niet pochýb. Netflix s ním získal také počty divákov, o akých sa jeho vedeniu ani nesnívalo, v pláne je celovečerný film a po novom aj ďalší dokument, ktorý by mal predstaviť bizarnú figúrku menom Joe Exotic z ďalšieho, doteraz nevideného pohľadu.

Nový dokument si vezme na starosti Louis Theroux, ktorý má pri ich tvorbe svojský a neformálny štýl a ponúka pohľad na problémy a témy z viacerých strán. Dokumentarista sa so slávnym chovateľom tigrov stretol ešte pred desiatimi rokmi pri výrobe svojho seriálu America’s Most Dangerous Pets. Odvtedy sa z majiteľa obrovskej zoo plnej dravých šeliem stala veľká hviezda a jeho príbeh momentálne pokračuje vo federálnom väzení. Z toho mu nepomohol ani exprezident Trump, ktorého žiadal o milosť.

„Filmoval som v tom parku osem alebo deväť dní v roku 2011 na troch návštevách. Zabudol som, koľko sme toho natočili, než som sa počas lockdownu vrátil k prezeraniu tých záberov,“ vysvetlil Theroux svoje pohnútky na výrobu nového dokumentu. Bude teda obsahovať doteraz nevidené a nevydané zábery, ale aj rozhovory s Joeom Exoticom, ktoré sme doteraz nemali možnosť vidieť. Uviesť ho má stanica BBC Two, dátum nateraz nie je známy.