Blade Runner, 1982 © Warner Bros. Blade Runner, 1982 © Warner Bros.

Fanúšikovia kultovej filmovej klasiky Blade Runner dostanú ďalšiu porciu príhod zo sveta Replikantov. Potvrdil to samotný Ridley Scott.

Ešte pred lockdownom sa do kín dostal Scottov film Posledný súboj a práve dnes mal u nás mať premiéru aj jeho nový kúsok Klan Gucci. Pri jednom z posledných rozhovorov sa Ridley Scott vyjadril, že už má, okrem iného, napísaný aj scenár, ktorý by stačil na 10-hodinovú televíznu sériu zo sveta Blade Runner. Pravdepodobne by išlo o hraný projekt, ktorého dej by sa odohrával vo svete Replikantov. Nadviazal by tak na prvý film z roku 1982 či na videohru z roku 1997. V roku 2017 mal premiéru aj film Blade Runner 2049, ktorý získal pomerne slušné ohlasy kritikov.

Kedy sa Ridley Scott pustí do natáčania zatiaľ nie je jasné. Nateraz má dosť práce s filmom Kitbag, ktorý je životopisom Napoleona Bonaparte a podľa jeho slov je v pláne aj pokračovanie úspešného Gladiátora. Pokračovať má aj séria Votrelec, Ridley Scott sa podľa dostupných informácií objaví v novom projekte opäť ako režisér.