Quentin Tarantino © Gage Skidmore Quentin Tarantino © Gage Skidmore

Kill Bill vol. 3 by sa mohol stať desiatym a posledným filmom legendárneho Quentina Tarantina. Od premiéry Vtedy v Hollywoode, ktorý bol nedávno nominovaný v niekoľkých kategóriách na cenu Zlatý glóbus, sa takmer žiadne interview nezaobíde bez otázky, ako si režisér predstavuje svoj posledný film. Viackrát sa totiž vyjadril, že chce natočiť presne desať filmov. Existuje veľa špekulácií a nezrealizovaných projektov, medzi ktorými by sa mohol nachádzať aj ten posledný.

Nachádza sa medzi nimi napríklad zaujímavý koncept príbehu Vincenta Vegu, postavy Johna Travoltu v notoricky známom Pulp Fiction a Pána Svetlého (Mr. Blonde) z filmu Gauneri (Reservoir Dogs), ktorého si zase zahral Michael Madsen. Mali by sa ocitnúť spolu v akomsi paralelnom vesmíre v Amsterdame, keď tam bol Vincent odcestovaný, a stráviť tam víkend. Akým spôsobom však už nie je známe.

Donedávna bolo jeho meno spojené aj s novou časťou Star Treku. Spolu s Markom L. Smithom (The Revenant: Zmŕtvychvstanie) už napísal aj scenár a tvrdil, že sa chce k tomuto filmu vrátiť, akonáhle skončí promo Vtedy v Hollywoode. Zvažoval aj možnosť, že by bol Star Trek aj jeho posledným filmom. Neskôr ale vyhlásil, že chce, aby išlo o jeho originálny projekt. Tarantino zatiaľ ani sám s určitosťou nevie, či sa svoju vlastnú mládeži neprístupnú verziu Star Treku rozhodne nakoniec nakrútiť.

Ďalej sa spomínala aj gangsterka či horor, ktorý napriek svojej záľube v krvavých scénach Tarantino stále nenakrútil. Mohla by to byť aj adaptácia jeho budúcej knihy z čias druhej svetovej vojny, ďalšia časť Jamesa Bonda alebo erotický film. 

Projekt, ktorý sa zdá byť zatiaľ najrealizovateľnejší je práve tretia časť Kill Bill. V nedávnom interview s Andy Cohenom sa Tarantino vyjadril, že možné pokračovanie akčného príbehu o pomstychtivej neveste v hlavej úlohe s Umou Thurman je stále v hre. V pokračovaní by sme sa zoznámili s dcérou Vernity Green (Vivica A. Fox), postavy, ktorú Beatrix Kiddo (Uma Thurman) zabila na začiatku druhej časti. S jej stvárnením sa spája mladá herečka Amandla Stenberg a usilovala by sa pomstiť svoju matku. Tarantino sa taktiež priznal, že je preňho zatiaľ veľmi ťažké prísť na to, čo sa stalo s Beatrix Kiddo po zabití Billa. Myšlienka pokračovania filmu Kill Bill nie je novinkou a režisér  už v minulosti niekoľkokrát povedal, že by z tohto príbehu chcel urobiť trilógiu.

„Pravdupovediac, ja a Uma sme o tomto hovorili len nedávno,“ uviedol Tarantino pre MTV. „Veľmi nad tým uvažujem. Ak by mal akýkoľvek film vzniknúť z niektorých mojich predošlých filmov, bol by to tretí Kill Bill.“