Greta Thunberg © Streetsblog Denver Greta Thunberg © Streetsblog Denver

Iba 16-ročné dievča, ktoré svojím odhodlaním pomáha zmeniť svet k lepšiemu. Aj tak môžeme charakterizovať mladú aktivistku Gretu Thunberg. Jej meno vidíme od augusta 2018 v médiách takmer neustále. Okrem stredoškolského štrajku ohľadom problematiky zmeny klímy, ktorý sa jej vtedy podarilo zorganizovať, sa dnes Greta považuje za jednu z najvýznamnejších osôb bojujúcich proti hrozbe globálneho otepľovania. Dokonca si vyslúžila aj titul človek roka pre magazín Time za rok 2019, zatiaľ ako najmladšia osoba, ktorá získala toto uznanie.

O jej ceste, ktorá sa začala štrajkom vo Švédsku a zaviedla ju až k svetovým lídrom a k účasti na veľkých medzinárodných protestoch, sa rozhodol režisér Nathan Grossman nakrútiť dokumentárny film s názvom Greta. Prostredníctvom tohto filmu nám tvorcovia vrátane Thunbergovej ukážu, ako prebieha organizácia takýchto protestov, a predostrú naliehavosť klimatickej krízy. Okrem toho uvidíme aj jej interakciu s jedným z najväčších popieračov globálneho otepľovania, americkým prezidentom Donaldom Trumpom. Greta sa na jeho Twitteri niekoľkokrát stala terčom rôznych posmeškov.

Film by mal podľa doterajších informácií pochádzať z produkcie B-Reel Films a predpokladaná premiéra by mala prísť v roku 2020 na Hulu.