Už je to dávno. Presnejšie 37 rokov. 37 rokov od vypustenia hitu, ktorý sa stal kultovou legendou medzi horormi. Night of the living dead bol začiatočnou etapou hororov, kde hlavných hrdinov predstavujú živý – mŕtvy zombieovia. George A. Romero to všetko odštartoval. Neskôr natočil ešte dve pokračovania, Dawn of the dead (1978) a Day of the dead (1985).

Prešlo dlhých dvadsať rokov a Romero je späť na scéne. Jeho štvrté pokračovanie (ak sa to dá tak nazvať) dostalo názov Land of the dead. A podľa všetkých správ, ktoré sa v zákulisí momentálne šepkajú, máme sa na čo tešiť.

Príbeh sa bude odohrávať v mestečku, ktoré sa dostalo pod nadvládu mŕtvych. Všade naokolo vládne stres, strach a pustota. Mesto je prázdne. Vo vnútri domov, budov a mrakodrapov sa však ukrývajú tí, ktorí sú našťastie ešte medzi živými. Nie je ich veľa, no aj napriek panike sa snažia vzchopiť a vymyslieť plán, ktorý ich dostane z tohto strašného sna. Barikády a zátarasy povoľujú, zombíkov pribúda a tak pomôže zrejme len špeciálne vycvičená armáda. K problémom však prispieva ešte fakt, že mŕtví nie sú len chodiacimi netvormi, ale majú v sebe aj štipku inteligencie, ktorú sa pokúsia využiť pri prieniku do mesta. Podarí sa zachovať ľudskú rasu?

Zaujímavo znie aj herecké obsadenie.

  • Dennis Hopper (Bezstarostná jazda, Modrý zamat)
  • John Leguizamo (Carlitova cesta, Moulin Rouge, Spawn)
  • Asia Argento (Démoni 2, XXX)
  • Simon Baker (L.A.- utajené skutočnosti, Červená planéta)
  • Boyd Banks (Úsvit mŕtvych)

    Čakanie pár mesiacov ešte potrvá, tak si skráťte dlhú chvíľu aspoň pozretím prvého traileru (15,5MB) alebo si zaobstarajte Romerove staršie snímky.