Na projekte veľkého zábavného parku sa pracuje už niekoľko rokov, ale až v týchto dňoch zverejnili Warner Bros a developer Miral zo Spojených arabských emirátov podrobnosti. Na ploche viac ako 1,5 milióna m2 vyrastie šesť rozsiahlych svetov a 29 ďalších atrakcií typických pre takéto tematické parky.

Okrem temného Gotham City zo stále veľmi populárneho Batmana sa filmoví a televízni fanúšikovia môžu tešiť aj na Supermanov Metropolis a Bedrock City z Flinstonovcov. Ďalšie dva svety budú venované slávnym animovaným sériám ako Bugs Bunny, či Scooby-Doo a posledný s názvom Warner Bros Plaza prinesie atmosféru starého Hollywoodu.

© Warner Bros World

Park je v tejto chvíli už na 60 % hotový a otvorenie sa očakáva v budúcom roku. Pracuje na ňom 5500 špecialistov a remeselníkov a Warner Bros verí, že pôjde kvalitou prác a použitých technológii o výnimočné miesto. Sľubujú autentický zážitok.

Mimo Disney Worldu v Paríži pôjde o prvý filmový tematický park dostupný aj pre európskych návštevníkov, a to vďaka množstvu lacných letov do samotného Abu Dhabi, či susedného Dubaja. Park je, navyše, situovaný v blízkosti letiska na novovybudovanom ostrove Yas.

Už len keby tam nebolo tak teplo.