Mission: Impossible - Fallout (2018) © Paramount Pictures Mission: Impossible – Fallout (2018) © Paramount Pictures

Fanúšikovia akčnej série Mission Impossible si zrejme budú musieť na 8. časť počkať dlhšie. Americký server Deadline.com uviedol, že výrobe ďalšieho dielu sa presúva vzhľadom na to, že predstaviteľ hlavného hrdinu a producent Tom Cruise je momentálne mimoriadne vyťažený.

Štúdio Paramount Pictures už preklad natáčania potvrdilo. Hlavným dôvodom má byť propagácia ďalšieho filmu, v ktorom hrá Tom Cruise. Ak sa nič vážne nestane (a to sa pri aktuálnej situácii nedá predpovedať), v lete ide do kín film Top Gun: Maverick. S premiérou bude spojené aj promo, ktorého sa bude musieť Cruise zúčastniť.

Plnenie marketingových povinností by však nemalo výraznejšie zasiahnuť do výroby 7. dielu Mission Impossible. S premiérou sa počíta 18. novembra 2021. Posun pri točení 8. časti, ktorá sa mala robiť okamžite po dokončení 7. dielu, nesmie byť priveľký, pretože rozptyl medzi dvomi filmami má byť len necelý rok. Premiéra 8. časti je naplánovaná na 3. novembra 2022 a či sa tak udeje je nateraz (nielen kvôli celosvetovej pandémii) otázne.

Mission: Impossible – Fallout (2018) © Paramount Pictures

V oboch prípadoch sa vo filmoch predstavia Tom Cruise, Simon Pegg, Henry Czerny, Ving Rhames, Vanessa Kirby či Rebecca Ferguson. Režíruje a scenár píše Christopher McQuarrie.