Vtedy v Hollywoode © 2019 ITA Film.sk Vtedy v Hollywoode © 2019 ITA Film.sk

Trhák Quentina Tarantina Vtedy v Hollywoode (Once Upon a Time In Hollywood) sa po letnej premiére vracia v Amerike naspäť do kín o viac ako 20 minút dlhší. V takejto verzii si budeme môcť film kúpiť u nás na domácich nosičoch. Tarantinove druhé predstavenie filmu obsahuje štyri doposiaľ nezahrnuté scény.

Filmová minutáž sa natiahne na 2 hodiny 40 minút, v scénach sa objavia nové postavy. Napr. sluha slávneho kaderníka Jaya Sebringa stvárnil Tom Roth, James Mardsen si zahral mladého Burta Reynoldsa a Danny Strong si zahral Deana Martina. Uvidíme znovu aj Timothyho Olyphanta s Lukeom Perrym po boku len 10-ročnej Julie Butters, stvárňujúca detskú herečku Trudi. Svojím úžasným hereckým výkonom vo filme si získala nejedného diváka a dokonca sa hovorí, že jedna z jej scén bola tak dobrá, že by bola hodná aj na nomináciu na Oscara.

Tarantinovi týmto činom nešlo o nič prevratné, len o potešenie fanúšikov. Film si vyslúžil obrovský ohlas po celom svete svojim estetickým a hlavne autentickým stvárnením 60-tych rokov v Meste anjelov – od náhodných okoloidúcich až po realistický rozhlas v rádiu.  Bez týchto scén však váš zážitok z filmu určite nestratí na váhe, no sú dobrou výhovorkou, aby ste mali dôvod si film pozrieť znovu.

Pridaná stopáž vyzerá podobne ako už odpremietaná post-credit scéna, v ktorej môžeme vidieť Ricka Daltona v reklame na značku cigariet Red Apple. Ide o krátke reklamy nakrútené podľa vzoru vysielania z roku 1969. Prvé dve sa objavia hneď na začiatku filmu – jednou z nich je ďalšia skoro identicky vyzerajúca reklama na už spomínané cigarety Red Apple obsahujúca dramatické slogany, ďalšia je na pivo s názvom Old Chattanooga. Ďalšia várka pridaných scén prichádza po titulkoch. V nich uvidíme ukážky na prvú epizódu seriálu Lancer, v ktorom hlavnú postavu stvárnil vo filme Rick Dalton a takisto aj rozšírenú verziu klipu Bounty Law, teda snímky spomenutej už na začiatku filmu Vtedy v Hollywoode. Koniec koncov, je to film o filmoch.

Rozšírená verzia Vtedy v Hollywoode prišla do kín vybraných 1000 kín v Spojených štátoch 25. októbra. Domácich nosičov s rozšírenou verziou filmu sa na Slovensku dočkáme 11. decembra.