Umučenie Krista © Icon Productions Umučenie Krista © Icon Productions

Pred 16 rokmi vyvolala snímka Umučenie Krista nečakaný ohlas u divákov a prekonala všetky očakávania. Drsný, naturalistický a krvavý príbeh o posledných chvíľach Božieho syna bude mať podľa všetkého pokračovanie.

Pre podcast Breitbart News Daily predstaviteľ hlavného hrdinu potvrdil, že na projekte sa pracuje. „Bude to ten najväčší film v histórii,“ zhodnotil Jim Cavaziel. Podľa jeho slov sa k nemu dostal už tretí návrh scenára od producenta Mela Gibsona. Cavaziel sa napriek svojmu výbornému výkonu v hlavnej úlohe k ďalším veľkým rolám nedostal. Do pokračovania s ním však producenti počítajú.

Umučenie Krista © Icon Productions

Cavaziel vidí ako jeden z dôvodov odmietania jeho hereckých schopností fakt, že sa upísal práve filmu s touto tematikou a s tak veľkým množstvom kontroverzií, aké vyvolal. „Takéto filmy sa dnes už nerobia. Vyrábajú sa filmy s Marvel hrdinami. Uvidíte Supermana, ale neuvidíte Ježiša. Budem hrať najväčšieho hrdinu všetkých čias,“ vyjadril sa protagonista Ježiša v spomínanom rozhovore. Akú úlohu by mal stvárniť v pokračovaní, je jasné. Dvojka bude mať podtitul Vzkriesenie a príde po vyše 16-ročnej prestávke.

Umučenie Krista bolo v čase premiéry jedným z najlepšie zarábajúcich filmov histórie s ratingom R (tu sa radia filmy nevhodné pre maloletých divákov). Film o posledných dvanástich hodinách života Ježiša Krista mal 30-miliónový rozpočet, celosvetovo však zarobil vyše 600 miliónov dolárov. Úspech filmu prekonal všetky očakávania producentov a Mel Gibson v minulosti niekoľkokrát naznačil, že sa pokračovania naozaj dočkáme.

Umučenie Krista © Icon Productions

Na slová Cavaziela reagoval aj scenárista a producent filmu, Randal Wallace. Ten predpovedá, že „pôjde o Mount Everest medzi filmami“. Prvá časť vyvolala v časoch premiéry veľké kontroverzie, najmä kvôli zobrazenej brutalite. V niektorých krajinách je film zakázaný.