Uplynulý týžden nám v traileroch priniesol skutočné výnimočnú nádielku. Možno nepôjde o filmy, ktoré budú kasovými trhákmi, ale majú potenciál zaujať širokú skupinu divákov. Oplatí sa popozerať.

Machine Gun Preacher

Známe mená sa spojili, aby nakrútili životopisný film o bývalom členovi motorkárskeho gangu, ktorý sa rozhodne vo vojne zmietanom Sudáne zachraňovať deti. V réžii Marca Forstera (Quantum of Solace, Hľadanie krajiny nekrajiny, Ples príšer) hlavnú postavu zosobnil Gerard Butler.

Skutočný príbeh Sama Childersa, ktorý sa po rokoch páchania zločinu rozhodne zmeniť svoj život. Osud ho zavedie až do Sudánu, kde zachraňuje siroty aj vďaka tomu, čo sa naučil v gangu. Premiéra je v USA naplánovaná na 23. septembra.

Coriolanus

Režisérsky debut herca Ralpha Fiennesa. Moderná a súčasná adaptácia rovnomennej hry Williama Shakespearea. Príbeh o hrdnistve, zrade a pomste.

Ďalej účinkujú Gerard Butler, Jessica Chastain, Brian Cox, Vanessa Redgrave a iný. O adaptáciu pôvodnej hry sa postaral John Logan, autor scenárov k filmom Gladiátor, Posledný samuraj, Letec, Rango a mnohé iné.

Premiéru mala snímka síce už vo februári na Berlínskom filmovom festivale, ale do bežných kín vo svete sa dostane až v decembri.

Carnage

Na nachádzajúcom filmovom festivale v Benátkach (31. 8. – 10.9.) bude mať premiéru i táto komorná čierna komédia Romana Polanského.

Na školskom dvore sa pobijú dvaja chlapci a jeden z nich je zranený. Oba páry rodičov sa následne stretnú a pokúšaju sa problém inteligentne vyriešiť. Svojským spôsobom sa to však zamotáva. Hrajú Kate Winslet, Christoph Waltz, Jodie Foster a John C. Reilly.

Puncture

Skutočný príbeh neortodoxného drogovo závislého právnika, ktorý v dôležitom prípade zastupuje zdravotnú sestru v spore s jej nemocnicou.

Réžia: Adam a Mark Kassenovic. Scenár napísal Chris Lopata, pre ktorého je to prvý celovečerný film. Hrajú Chris Evans, Michael Biehn, Vinessa Shaw, Brett Cullen, Tess Parker a iní.

TEXAS KILLING FIELDS

Samotný trailer nie veľmi vydarený, ale film pôsobí ako poctivá (z istého pohľadu možno i starosvetská) kriminálka.

Dvojica rôznorodých policajtov, jeden je miestny (Jeffrey Dean Morgan) a druhý z New Yorku (Sam Worthington), sa snažia dolapiť sadistického vraha, ktorý telá svojich obetí ukrýva v miestnych močariskách nazývaných Texas Killing Fields. Réžia Ami Canaan Mann, dcéra známeho režiséra Michaela Manna.

Ďalšie trailery v tomto mesiaci:
Týždeň v traileroch 01
Týždeň v traileroch 02
Týždeň v traileroch 03

Viac trailerov pravidelne nájdete na našej facebook službe TrailerWatch: