Po druhom filmovom spracovaní obľúbeného seriálu Akty X to nevyzeralo s prípadným ďalším pokračovaním veľmi nádejne. Akty X: Chcem uveriť z roku 2008 totiž priniesol príbeh, ktorý sa dá prirovnať k akémukoľvek prípadu mimo hlavnej dejovej línie seriálu a nepriniesol teda to, na čo sme boli zvyknutý a čo sme ako diváci očakávali. V tom čase sa však otcovia seriálu Chris Carter a Frank Spotnitz nechali počuť, že uvažujú aj nad tretím filmom.

Ten by mal (ak sa plány medzičasom nezmenili) uzavrieť Akty X. Začne sa to, o čo celý čas vlastne išlo – invázia mimozemšťanov. Záhadou stále ostáva, prečo sa nepustili do tohto projektu hneď. Nepodareným druhým filmom (komerčne výrazne prepadol) si značne sťažili cestu k produkcii tretieho. Našťastie je to stále silná téma a seriál o svojich fanúšikov neprišiel a každý bude chcieť vedieť ako to celé dopadne.

Oficiálne zatiaľ nič potvrdené nebolo. Z rôznych zdrojov však postupne prenikajú isté informácie a podľa nich by sa mal film do kín dostať v roku 2012. Svoju účasť potvrdila zatiaľ len Gillian Anderson.