Štúdio Marvel Entertainment v pondelok vydalo nový trailer pre tretí samostatný film venovaný nórskemu bohovi hromu, Thorovi. Akčná superhdinovka sa s podtitulom Ragnarok dostane do kín v novembri tohto roku a mala by byť predvojom pre plánovanú Avengerskú sériu Infinity Wars, na začiatok ktorej sa diváci vraj môžu tešiť v roku 2018.

Ak patríte medzi tých, ktorí majú prehľad v rozsiahlom Marvel Cinematic Univerze, zaiste vám neušlo, že Thorove samostatné filmy patria medzi tie najrozpačitejšie. Marvel sa teda rozhodol nájsť pre Thora nový fíling, a ten sa nápadne podobá svojim nadhľadom a humorom inej Marvelovskej značke, a to Strážcom galaxie. Nasvedčuje tomu aj nový trailer, ktorý ponúka ukážku komiky, na ktorú sme pri Thorovi, veru, zvyknutí neboli a ktorý sprevádza Immigrant Song od Led Zeppelin. Nezabudnime ani na skvelého Jeffa Goldbluma a všeobjímajúcu retroštylizáciu.

Walt Disney Pictures

Trailer, zdá sa, príjemne prekvapil aj divákov. Jediným spôsobom, ako sa mu bolo v pondelok možné vyhnúť, bolo ignorovať všetky sociálne siete. Navyše, už sa môže pochváliť aj tým, že so 136 miliónmi pozretí zlomil nielen Marvelovský, ale aj Disneyvský rekord sledovanosti za prvých 24 hodín. Pred ním prvenstvo patrilo hranej verzii klasiky Krásky a zviera s Emmou Watson, ktorý počas prvého dňa od zverejnenia dosiahol viac ako 127 miliónov pozretí. Len pre zaujímavosť, globálny rekord s 197 miliónmi pozretí drží trailer filmu It adaptovaný podľa kultového hororu Stephena Kinga z roku 1986.

Štúdio si od nového Thorov filmu sľubuje akúsi jemnú verziu rebootu série, ktorá ako jediná zo všetkých Marvelovských filmov prestupovala na mieste, a tomu zodpovedali aj reakcie publika a kritiky. Režisér Taika Waititi, známy nomináciou na Oscara za krátky film v roku 2004 a neskôr menšími nezávislými snímkami, sa zdá byť pre svoj svieži prístup k humoru veľmi dobrou voľbou.

 

Pre Entertainment Weekly povedal, že Throv tretí samostatný film pod jeho taktovkou nielen prešiel kompletnou rekonštrukciou, ale že „[k]aždý má trochu iný pohľad na svoju postavu, takže istým spôsobom máme pocit, že ide o prvý Thorov film.“

Svoj podiel na pozitívnych reakciách traileru má aj obsadenie Cate Blanchett do úlohy Hely, bohyne smrti a ústrednej antagonistky filmu, ktorá sa po miléniách strávených vo väzení ocitá na slobode. Pôjde o prvú ženskú „zlosynku“ superhrdinského filmového univerza, čim Marvel robí vedome krok mimo svojej komfortnej zóny.