Už sme sa s tým v minulosti stretli. Star Wars sa do kín vrátili potom, čo sa George Lucas rozhodol využiť nové technológie, a oprášil tak pôvodnú trilógiu a dal jej šmrnc nových efektov. Budúc rok vo februári na naše kiná opätovne zaútočí prvý diel novej trilógie Skrytá hrozba. Tentokrát v 3D. Samozrejme nejde o remake, len o konverziu do nového formátu.

A takáto konverzia neprináša až také dobré výsledky v 3D zobrazení ako filmy, ktoré boli skutočne nakrútené s 3D kamerami. To však štúdiá ani filmárov neodrádza konvertovať všetko, kde predpokladajú aspoň aký taký efekt na tržby. Najnovšie s takýmto nápadom prišiel Paramount, ktorý sa rozhodol nechať skonvertovať a znova do kín uviesť klasiku Tonyho Scotta z roku 1986. Tou je samozrejme Top Gun s Tomom Cruise-om v hlavnej úlohe. O tento náročný proces sa postará spoločnosť Legend3D, ktorá chce získať aj súhlas režiséra.

Keďže sa však už práce začali, je veľmi pravdepodobné, že sa tak udeje prípadne aj bez neho. Akčný film o stíhacích pilotoch by mohol byť v 3D zaujímavým, ale je ťažké si predstaviť, čo dokážu s takýmto starým materiálom urobiť. Menovaná firma plánuje takto skonvertovať a znova uviesť do kín aj ďalšie staršie obľúbené filmy. Samozrejme, z hľadiska filmu samotného nepôjde o žiaden kvalitatívny posun vpred.