Timothée Chalamet © Wikipedia Timothée Chalamet © Wikipedia

Ďalší hudobný biopic je na ceste. Tentoraz sa Searchlight Pictures spojili s režisérom filmu Le Mans ’66 Jamesom Mangoldom na biografickom filme o jednom z najznámejších hudobníkov 20. storočia Bobovi Dylanovi, ktorého stvárni mladá superstar Timothée Chalamet. 

Mangoldovi nie je koncept hudobnej biografie neznámy. V roku 2005 režíroval film o Johnnym Cashovi s názvom Walk The Line a dodnes zaňho stále získava silné ohlasy. Novinka sa bude opierať o knihu Dylan Goes Electric od Elijaha Walda. Na jej tvorbe sa bude podieľať okrem produkčných spoločností Entertainmen Group a The Picture Company aj Dylanov manažér Jeff Rosen a sám Bob Dylan bude pôsobiť ako výkonný producent. 

Vo filme od Mangolda, so zatiaľ provizórnym názvom Going Electric, by sme mali prostredníctvom Chalameta sledovať Dylanovu kariéru od momentu, keď sa vtedy len 19-ročný chlapec preslávil na folkovej scéne. V roku 1965 však akustiku vymenil za elektriku, čo pobúrilo niektorých jeho nasledovateľov a folkových interpretov, ktorí Dylana doposiaľ považovali za jedného z nich. Snímka sa bude točiť aj okolo Dylanovej spolupráce a stretnutí s rôznymi hudobnými velikánmi, napríklad s Joan Baez. 

Predpokladaný začiatok nakrúcania ešte nie je známy, ani ďalšie herecké obsadenie. Objaví sa tu aj niekoľko Dylanových ikonických hitov. Nie je isté, či ich bude spievať sám Chalamet, avšak hovorí sa, že kvôli filmu berie gitarové lekcie, aby legendu stvárnil čo najautentickejšie.