/Onedlho sa na plátna kín dostane nový krimi – thriller, v ktorom po dlhých troch rokoch uvidíme herca extra triedy Michaela Douglasa.

The Sentinel môžeme jednoducho preložiť ako stráž alebo strážnik, ochranca. V názve je uložená celá podstata príbehu. Zahanbený špeciálny agent Pete Garrison (Douglas) je členom partie Bieleho domu a ako správny agent a patriot sa pokúsi prekaziť plány na zavraždenie prezidenta Spojených štátov. Ako to celé dopadne uvidíte sami.

Réžie sa chopil osvedčený hráč s policajnými praktikami Clark Johnson. Jeho posledným filmom a vlastne prvým boli pred dvoma rokmi jednotky S.W.A.T. Výsledok bol všelijaký, mne osobne film padol ako výborná oddychovka, no mnohí sa nemohli zmieriť s pocitom, že tento film je jedna veľká komerčná reklama americkej spoločnosti a ich zložiek. Johnsonov druhý film nebude zrejme o ničom inom, ale nechajme sa prekvapiť.

Okrem Douglasa vo filme uvidíme aj Kiefera Sutherlanda či Kim Basinger. Musíme si však na nich ešte pár mesiacov počkať.