/Edward Furlong bol kedysi úplne neznámym teenegerom. Keď však dostal šancu stvárniť Johna Connora z Cameronovho slávneho Terminátora 2 – Deň zúčtovania (1991), doba sa zmenila. Prišlo však pár priemerných filmov, česť výnimkám typu Kult hákového kríža (1998) a Edward upadol do zabudnutia. V priebehu tohto a budúceho roka ho však môžeme vidieť dokonca až v šiestich filmoch! Bude ale aspoň jeden z nich za niečo stáť? Poďme si ich bližšie predstaviť.

Venice underground
Venice underground je názov prvého z nich. Podľa prvých ohlasov to vyzerá na poriadne „béčko“. Režíruje to neznámy Eric DelaBarre, ktorý má na svedomí veľmi podpriemerný Kruh zla. Furlonga tu uvidíme (ak to máte vôbec chuť vidieť) v jednej z vedľajších rolí menom Gary. Príbeh bude o jednotkách DEA, ktoré počas výcviku prídu pri potyčke s gangom o jedného člena. Majú 48 hodín na to, aby vypátrali vraha, inak budú suspendovaní.

Jimmy and Judy
Druhý film bude premiérou na režisérskej stoličke pre dvojicu Randall Rubin a Jon Schroder. Obaja sú taktiež autormi scenára. Edward Furlong stvárni jednu z hlavných postáv, a to ako už isto správne hádate, Jimmyho. Ako Judy mu bude sekundovať Rachael Bellaová, ktorá má už skúsenosť z Verbinskeho Kruhu. Pôjde o road movie pri ktorej títo dvaja znudený flákači natáčajú všetko, čo zažijú na kameru. O spletité situácie vraj nebude núdza.

The Visitation
Nadprirodzený horor o hrôzostrašnom človeku, ktorý pomocou neznámych síl zničil jedno menšie mestečko. Furlong v úlohe Brandona Nicholsa, réžia pre zaujímavého, ale zatiaľ nevýrazného Robbyho Hensona.

Nice guys
Bude komédiou s pomerne hviezdnym obsadením. Okrem Furlonga si v ňom totiž zahrali napríklad režisér Sin city Robert Rodriguez, či už nebohý Edward Bunker (pamätáte na Mr. Bluea z Tarantinových Gaunerov?).

Living and dying
To je názov Krimi – thrilleru, v ktorom sa Furlong objaví po boku skvelého Michaela Madsena v úlohe Sama. Pôjde o veľmi zaujímavú vecičku, v skratke niečo k deju. Dvojica vrahov odhalí trio lúpežníkov s poriadnym balíkom, ktorý práve nadobudli. Získa nad nimi prevahu, všade naokolo je však polícia a nastane pekne zamotaná situácia.

Canes
Je šiestym a zatiaľ posledným (hádam už aj stačilo) pripravovaným Furlongovým filmom. Je o ňom známe veľmi málo, názov v preklade znamenajúci niečo ako palice tiež mnoho nenapovie. Vieme však, že pôjde o horor a po boku Furlonga sa opäť objaví Michael Madsen. Režíruje to podpriemerný Michael Bafaro.

Tak, čo poviete, ten Edward má toho dosť však? Či však niečo z ponuky bude stáť za to, je otázne. Tak či onak,aspoň nerozpráva dookola svojim známym ako mu raz Schvarzenegger kryl zadok a ďalej na sebe pracuje. Je to dobrý herec a zaslúži si našu pozornosť.