Manuel Garcia-Rulfo vo filme Sedem statočných © Forum Film SK Manuel Garcia-Rulfo vo filme Sedem statočných © Forum Film SK

Autor detektívnych a kriminálnych románov Michael Connely je aj u nás veľmi dobre známy a populárny. Preslávil sa najmä dnes už 22 dielnou sériou o Los Angelskom detektívovi Harrym Boshovi. Keďže sa mu darí písať jeden až dva romány ročne, stíha sa priebežne venovať aj iným sériám. Jednou z nich je aj tá venovaná nevšednému právnikovi Mickeyovi Hallerovi.

Ak vám jeho meno nič nehovorí, právnický thriller The Lincoln Lawyer s Matthewom McConaugheym by mohol. V roku 2011 dokázala táto adaptácia prvého románu o Hallerovi celkom slušne zaujať a niečo v kinách aj zarobiť. Dnes ju ľahko nájdete v ponuke streamingových služieb, napríklad na Netflixe.

A je to práve Netflix, ktorý pred pár dňami krátkym článkom priamo od samotného Michaela Connelyho oznámil, že sa chystá priniesť rovnomenný seriál. Tentoraz však pôjde o adaptáciu druhého románu s názvom The Brass Verdict a to v podobe desaťdielnej série. Je celkom pravdepodobné, že by nemalo ostať len pri nej.

V knihe The Brass Verdict Haller preberá prípady po zavraždenom právnikovi Jerrym Vincentovi. Ide najmä o dvojitú vraždu manželky a jej milenca, z ktorej je obvinený hollywoodsky mogul. Prípad má ísť pred súd už o deväť dní. Nie je to však jediný klient, ktorému Lincoln Lawyer venuje svoju pozornosť. Kniha sa venuje aj vyšetrovaniu vraždy Vincenta, ktoré vedie Harry Bosh, inak nevlastný brat Mickey Hallera. Bosh so svojim tímom nadobudne presvedčenie, že ďalšou obeťou vraha by mohol byť práve Haller, a teda že vražda súvisí s prebiehajúcim prípadom.

Uvidíme, či sa seriál bude venovať naozaj všetkým dejovým linkám románu. Pre fanúšikov bude dôležitá aj účasť či prípadne neúčasť postavy Harryho Bosha. Ten má totiž na Amazon Prime vlastný seriál, v ktorom ho hrá vynikajúci Titus Welliver. Asi nie je reálne očakávať, že by si svoju úlohu zopakoval v inom seriáli a na inej streamingovej platforme. Detektívny seriál Bosh produkuje Amazon už od roku 2015 ako jednu zo svojich vlajkových lodí a končiť bude siedmou sériou práve tento rok. Ak ste ho ešte nevideli, skúste, neoľutujete.

Sám Michael Connely pri seriáli figuruje v úlohe výkonného producenta. Zopakuje si ju aj pri novom The Lincoln Lawyer. Celkovo sa kvôli tomuto projektu dáva dokopy zaujímavá partia producentov s bohatými skúsenosťami z právnických a kriminálnych seriálov, ako boli napr. The Good Wife, Goliath (tiež Amazon), Big Little Lies a ďalšie.

Netflix zatiaľ oznámil len jednu ďalšiu vec, a to meno herca, ktorý stvárni hlavnú postavu. Bude ním mexický herec Manuel Garcia-Rulfo, ktorý sa už objavil napríklad v pokračovaní thrilleru Sicario (2018), v remakeu Sedem statočných (2016), či v seriáloch ako Goliath a From Dusk till Dawn. Po McConaugheym tento výber možno nedáva na prvý pohľad zmysel, ale v románoch je Mickey Haller synom mexickej herečky, takže týmto krokom sa casting posúva k väčšej vernosti predlohe a je to aj celkom dôležitá súčasť koloritu Los Angeles, ktorý sa Connely snaží vo svojich knihách prezentovať.