V poslednom čase preniklo na verejnosť viacero čriepkov informácií o novom pokračovaní série Terminátor. Tak si ich v krátkosti zosumarizujeme. Najprv sa však pozrieme do minulosti. Každý z doterajších štyroch dielov nakrútila iná produkčná spoločnosť. Dôvod tých zmien bol vždy rovnaký. Predošlá firma vždy po uvedení filmu zbankrotovala. Nebolo to kvôli nezáujmu divákov, práve naopak, tých Terminátor má a mal veľa i tržby v kinách neboli vôbec zlé. Producentom sa však zrejme nikdy nepodarilo ustrážiť náklady projektu.

Terminator Salvation, 2009 © Waner Bros.

Tentoraz hodenú rukavicu zodvihol veľký hráč, Universal, čo by mohlo budúcnosť série posunúť do výrazne reálnejších kontúr a aj pauzy medzi jednotlivými filmami sa snáď dostanú na štandardné dva-tri roky. Filmové štúdio angažovalo aj producentov Victora Kubiceka a Dereka Andersona, ktorí stáli za posledným filmom Terminator Salvation, takže v ňom načrtnutej dejovej línii sa bude pokračovať. Na režisérsku stoličku angažovali Justina Lina, ktorý naposledy nakrútil prekvapivo úspešné Rýchlo a zbesilo 5.

Celý proces výroby filmu je však v prípade Terminátora 5 na úplnom začiatku. Potrvá tak minimálne tri roky, kým sa film bude môcť objaviť na filmovom plátne. Premiéra je tak momentálne plánovaná na rok 2014.