Tarantino_RodriguezPred pár rokmi sa spojením mexického fimového amatéra a amerického filmového nadšenca vytvorila jedna z najkultovejších dvojíc súčasného filmového priemyslu. Film, pod ktorým sú páni Robert Rodriguez a Quentin Tarantino podpísaní, zaručuje vysokú dávku čierneho humoru, krvi, gangsterov, maniakov a bohatého dedičstva rôznych sub a pop žánrov ako comixy, westerny, film noir a kung-fu filmy – skrátka taký svojsky nakalibrovaný guláš celosvetového pôvodu.

Títo scenáristi, režiséri, producenti (a príležitostní herci) ani v týchto dňoch nenechávajú svojich priaznivcov v napätí a túžobnom očakávaní ďalších filmov, ktoré produkujú. Zrejme každý vie, že zombícky horor pozostávajúci z dvoch poviedok (jedna režírovaná Tarantinom a druhá Rodriguezom) „Grinch House“ už čoskoro uzrie svetlo sveta, podobne všetci vedia, že svoje dni má už pomaly zrátané aj pokračovanie „Sin City 2“.

Možno menej známym je fakt, že Roberta Rodrigueza Millerov comix chytil za srdce natoľko, že dvojka ešte ani neprišla do kín a v plánoch a prípravách je už aj tretie pokračovanie „Sin City 3“. Takže drsných chlapov, krásnych dievčat a bielej krvi si užijeme až – až.

Pán Tarantino, len čo produkčne zastreší Hostel 2, sa púšťa do projektu, ktorý si (ako ináč) sám napísal a sám si ho veru aj zrežíruje. Zatiaľ však nie je jasné, kedy by sa mal točiť a vypustiť do kín, známe sú len niektoré fakty.

Názov je „Inglorious Bastards“ a Tarantino si ho vypožičal zo starého talianskeho filmu z roku 1977 „Quel maledetto treno blindato“ (r.: Enzo G. Castellari), pôjde o vojnový film z druhej svetovej vojny a účinkovať by mali Michael Madsen (ktorého postava menom Babe Buchinsky je pocta Charlesovi Bronsonovi, ktorého pravé priezvisko bolo práve Buchinski) a Tim Roth. Vojna a Tarantino – trochu netradičné, ale verím, že Quentin sa s tým vysporiada svojsky.