Na slovenskú fantastickú literárnu scénu sa po čase vracia Jozef Girovský s dosiaľ neuverejnenou poviedkou. Tá pôvodne vznikla na objednávku, obsahujúcu dve podčiarknuté slová: „krv“ a „bohyňa“… Ďalší slovenský autor, Daniel Klimek, žijúci v Londýne, zasa v prvej časti svojej novely ponúka príbeh mladíka, ktorý je tak trochu „jednou nohou v hrobe“ a zatiaľ o tom nevie. Precitol na londýnskej železničnej stanici, nedokázal si spomenúť ani ako sa volá a okrem pár drobných mal vo vrecku už len zdrap papiera s menom a telefónnym číslom. A do tretice – české vydavateľstvo Brokilon začalo vydávať upírsku ságu „Krvavých kníh“ Kanaďanky Tanye Huffovej a ak si myslíte, že ide o ďalšiu autorku vezúcu sa na upírskej vlne, stačí si prečítať článok „upírologičky“ Michaely Malíčkovej a zistíte, že je to skôr naopak.

Huffovej knižná Cena krve z roku 1991 poslúžila kanadskej televízii ako predloha seriálu Blood ties. Okrem neho si vo Fantázii prečítate aj o seriálových novinkách, ako je Flashforward, „starinkách“ ako Dawsonov svet, či netradičných projektoch, ako je vesmírna telenovela „Defying gravity“, či skvelý seriál Arrested Development. Filmové recenzie z klávesnice Juraja Červenáka, Juraja Malíčka a Martina Kudláča nazerajú na nedávne fantastické filmové novinky a keď tu už máme zasa ďalší koniec sveta v podaní režiséra Rolanda Emmericha, Fantázia si posvietila aj na katastrofické filmy v histórii a na katastrofy v pokladniach kín.

Máte radi fantasy obrazy maliarov, ako Boris Valejo, Julie Bell, Luis Royo, či Dorian Cleavanger? Tak teraz ich fantasy bojovnice, čarodejnice, či princezné môžete mať doma aj ako prekrásne sošky. Okrem galérie fantasy krások vo figúrkovej rubrike Fantázie nájdete aj Fotosession s nepriateľom z budúcnosti – endoskeletom Terminátora. Nečakajte na Kylea Reesa, aj vy ste súčasťou odboja, pomôcť si musíte sami.

Štvrté číslo Fantázie v roku 2009 ponúka viacero profilov známych osobností, ale aj zaujímavých reportáží. Tak napríklad si prečítate o zlých chúťkach režiséra a producenta Petra Jacksona, o chlapovi so zamrznutou pubertou, hercovi Jackovi Blackovi, či rozhovor s Kazunorim Yamauchim, tvorcom hernej série Gran Tourismo. A z návštevy veľkolepej Tokyo Game Show sa okľukou cez parížsky DisneyLand (z klávesnice Michala Jedináka) a slovenský Istrocon (vo fotogalérii) vrátite do reality tvrdých chlapov a veľkých bicepsov na americkom wrestlingu v Prahe.

Nechýbajú pohľady na novinky v konzolových a v spoločenských stolových hrách, komiksové recenzie vrátane ďalších častí stripu Kruhy v obilí a novinky zo sveta anime a mangy – s profilom Naokiho Urasawu a so sériou Blood +. Hudobné Kovové disky sú doplnené o profil kapely Beatallica, ktorá, ako už názov napovedá, „valcuje“ skladby Beatles zvukom Metallicy a spojenie najväčších rockových kapiel sveta inak ako skvelo dopadnúť nemôže. Literárna sekcia s tridsiatimi stranami obsahuje samozrejme aj esej Miloša Ferka, tentoraz o chlapčenských románoch, recenzie knižných noviniek a v spravodajskej časti aktuality aj zo sveta kníh, či fotoriport z odovzdávania Ceny Fantázie 2009.

Vo Fantázii s celkovým poradovým číslom 48 nájdete až jedenásť rôznych súťaží o skvelé ceny, ako sú figúrky k filmu „9“, tričká District 9, promo-balíčky Gran Tourismo, hororové DVD-čka, spoločenské hry, knihy a tomu všetkému kraľuje súťaž o hernú konzolu Playstation 3 s hrou Uncharted 2: Among thieves, ktorá je aj leitmotívom na obálke časopisu.

Fantáziu je možné kúpiť v sieti predajní Brloh, v trafikách a predajniach s tlačou na celom Slovensku, alebo predplatiť u poštárky, na pošte, alebo na www.press.sk/fantazia.