Už dávnejšie je jasné, že George Lucas sa nezúčastní na tvorbe posledných troch častí série Star Wars (teda epizód sedem až deväť). Neznamená to však, že tieto diely nebudú nakrútené. Je to príliš výnosná séria, aby ju (tak ľahko) nechali skončiť.

Kedže George Lucas nemôže, hlavne z časových dôvodov, natočiť záverečnú trilógiu, tak vymyslel spolu s producentom Rickom McCallumom nový hraný seriál. Ten bude zasadený medzi epizódy tri a štyri, ktoré poskytujú množstvo nezodpovedaných a zaujímavých otázok. George Lucas sám zrežíruje pilotný diel a o ostatných 99 dielov sa postarajú iní režiséri. V seriály by sme sa nemali stretnúť so žiadnou z hlavných postáv. Väčší priestor teda dostanú postavy vedľajšie a hlavne také, ktoré sa na filmové plátna zatiaľ nedostali. Nedá sa, ale nikdy vylúčiť, že sa len predsa sem tam v niekoľkých epizódach objavý niekto z hlavných postáv (či už kladných alebo záporných – ja som vždy fandil sithom:) ). O obsahu tohto seriálu sa už začalo špekulovať a je pravdepodobné, že tvorcovia sa búdu snažiť vyhovieť fanúšikom a do príbehu zakomponujú to najzaujímavejšie, čo univerzum Star Wars obsahuje.

Seriál by sa mal na televíznych obrazovkách objaviť na budúci rok, samozrejme v Severnej Amerike. To, či sa seriál objaví aj v niektorej slovenskej televízii, je veľmi otázne. Určite však výde na DVD a to už je reálna cesta k slovenským fanúšikom.