COMICS Salón 2005
14.-15. október 2005 – SÚZA
Drotárska cesta 46, Bratislava

II. ročník medzinárodného festivalu COMICS Salón Vám ponúka 2 dni strávené na podujatí s bohatým programom. Počas nich bude paralelne prebiehať:

  • premietanie zaujímavých anime titulov a filmových trhákov
  • prezentácia comicsu a mangy
  • turnaje a hranie najnovších počítačových hier (PS2 a PSP)
  • besedy a príspevky o japonskej kultúre
  • odborné prednášky a workshopy na tému anime, mangy, hier, komiksu a popkultúry
  • hranie kartových a stolných hier (MTG, Pokémon, Yu-gi-oh)
  • súťaže o ceny v karaoke, cosplay, kreslení, hrách, …
  • príjemné posedenie s priateľmi v čajovni, bare alebo reštaurácii.

    MAJSTROVSTVÁ SLOVENSKA V PS2 HRÁCH:
    V rámci hernej sekcie festivalu Comics Salón 2005, ktorý je pokračovaním festivalu IstroCON, sa budú konať Majstrovstvá Slovenska v PS2 hrách, kde si budú môcť zmerať sily najlepší hráči v 4 herných kategóriách. Potvrdené tituly sú Tekken 5, Soul Calibur 3, Gran Turismo 4 a This Is Football 2005.

    V spolupráci so spoločnosťou Sony a slovenskou hernou obcou zahrňujúcu renomované herné magazíny a progamingovú organizáciu UG, sa bude konať na Slovensku prvý progamingový turnaj v PS2 hrách. Súťažiaci si budú môcť vypadávaním systémom zasúťažiť a prebojovať sa do finálne.

    Súťažiť sa bude v dvoch najlepších bojových hrách Tekken 5 a Soul Calibur 3 systémom 1 na 1, kde Soul Calibur 3 prežije svoju premiéru na Slovenskom Trhu

    Najlepší závodný simulátor Gran Turismo 4 ponúkne naopak možnosť hry viacerých hráčov naraz na niekoľkých prepojených konzolách.

    Štvrtým titulom bude futbal This Is Football 2005.Táto kategória bude špeciálna hlavne teamovým zameraním, kde proti sebe budú nastupovať 4 členné družstvá. Touto kategóriou chceme dať hlavne šancu zábave a spolupráci ako kontrast oproti metodickému nacvičeniu singleplayeru v Tekkene, SoulCalibure a Gran Turisme. Veď čo iné spôsobí väčší hurhaj, než 8 ľudí pri jednej hre na veľkej obrazovke.

    Na turnaj sa môžte už dnes registrovať na www.comics-salon.sk v sekcii REGISTRÁCIÍ.