Duncan Jones svojím prvým a zatiaľ jediným celovečerným počinom ukázal, že je veľmi talentovaným a zručným režisérom. Moon v hlavnej úlohe so Samom Rockwellom získal britskú cenu pre najlepší nezávislý film. Jeho cesta k divákom však bola veľmi tŕnistá a len v zopár krajinách sa dostal do bežných kín. U nás sa premietal na ArtFilmFeste a dá sa k nemu dostať na DVDčkach.

Už na jar budúceho roka sa v kinách objaví jeho nový film Source Code. Ide o ambiciózne dielo, ktoré sa pokúsi zaujať aj bežných divákov. K filmu bol vydaný veľmi zaujímavý trailer, z ktorého sa dá urobiť aj slušná predstava o príbehu. Nebudem sa tu teda o ňom rozpisovať. Oplatí sa pozrieť si ho.

Hlavnou postavou je vojak Colter Stevens v podaní Jakea Gyllenhaala. Popri ňom sa v snímke zo známejších mien objavia Vera Farmiga, Jeffrey Wright a Michelle Monaghan ako žena, do ktorej sa zamiluje. Duncan Jones ostáva verný žánru, s ktorým má skúsenosti a aj Source Code je teda scifi. Sľubuje pritom inteligentný a moderný film. Objavujú sa hlasy, že príbeh vyzerá ako skladačka vecí, ktoré sme už videli v minulosti niekde inde. Ale myslím si, že aj Moon na prvý pohľad nemusí pôsobiť až tak zaujímavo, ale Jones do neho dokázal dať niečo navyše, čo pre mnohých divákov urobilo tento film nezabudnuteľný. Ak sa mu to podarí aj pri Source Code, máme sa na čo tešiť.

Source Code vzniká v americko-francúzskej produkcii a podľa posledných informácií je premiéra naplánovaná na 15. apríla.