Steven Soderbergh má teraz veľmi aktívne obdobie. Pracuje na niekoľkých filmoch a okrem epidemického Contagion, o ktorom sme písali nedávno, sa čoskoro do kín dostane jeho akčný film Haywire. Základná dejová línia neznie veľmi originálne, ale sila tohto filmu bude spočívať pravdepodobne v niečom inom. V silnej atmosfére a v hereckých výkonoch priam hviezdneho obsadenia.

Hlavnou postavou je tajná agentka Mallory Kane (Gina Carano), ktorú zradia jej vlastní. Snaží sa ochrániť svoju rodinu a odhaliť zradcov. O charaktere samotného filmu veľa napovie, že predstaviteľka agentky je jedna z najlepších ženských bojovníčok na svete, teda taká ženská verzia Jeana-Clauda Van Damma. Dúfajme, že hranie jej pôjde lepšie. Nedostatku hereckého talentu by sme sa však v Haywire nemali obávať. Soderbergh do projektu zlákal Ewana McGregora, Michaela Douglasa, Antonia Banderasa, Channinga Tatuma a Michaela Fassbendera. Pravdepodobne v menšej úlohe sa tu objaví aj francúz Mathieu Kassovitz. Dať dokopy pre väčšinu režisérov a producentov priam až neuveriteľné obsadenie je disciplýna, v ktorej Soderbergh dlhodobo vyniká.

Haywire je už dokončený, ale s premiérou to nie je až také horúce. Prednosť zrejme dostal Contagion a americká premiéra je plánovaná až na 20. január 2012. Zatiaľ to však vyzerá tak, že aspoň v niektorých európskych krajinách sa snímka objaví už v tomto roku. Možno budeme mať šťastie a príde aj k nám.

HD Trailer Haywire:

Viac trailerov nájdete na: