Ambiciózny projekt slovenského mysteriózneho thrilleru s prvkami fantasy Immortalitas sa dostal do finále. Po takmer dvojročnej práci sa team okolo autora scenára a režiséra filmu Erika Bošnáka dopracoval k výsledku tvrdej práce. „Film sme úspešne dokončili. V týchto chvíľach vrcholia práce na zvuku,“ potvrdzuje mladý režisér. Celoslovenská premiéra je stanovená na piatok 1. marca 2012. Film má hneď niekoľko prvenstiev.

Dnes už 21-ročný Erik Bošnák prišiel s nápadom nakrútiť postapokalyptický film s prvkami fantasy pred dvoma rokmi. Ide o jeho celovečerný debut. Piliermi filmu sú biblické motívy z Fausta a vizuálne efekty, ktoré prekračujú hranice slovenskej kinematografie. Dôležitou zložkou filmu ako celku je jeho grafické spracovanie. Koncept, s ktorým prišiel animátor Peter Mňahončák, sa napokon javí podľa slov režiséra ako vydarený. Výsledok je nad ich očakávania.

V hlavných úlohách sa predstavia slovenskí herci Pavol Višňovský ako Archanjel Gabriel a Karol Csino, ktorý stvárnil postavu Adama. Diabla si zahral mladý herec Lukáš Pelč, ktorého slovenskí diváci poznajú najmä z reklám pre nemenovanú komerčnú banku. Soundtrack k filmu nahral prešovský gitarista David Kollar. Na filme pracoval tridsaťčlenný štáb, rozdelený do tímov v Moskve, Kyjeve, Bratislave, Prešove a Prahe. Na vizuálnych efektoch pracoval Peter Mňahončák, o motion capture (počítačová úprava nasnímaných pohybov ľudského tela) sa postarali v Kyjeve. Moskovčan Konstantin Maličenko rozpísal a spracoval akčné scény vo filme. Za sebou má prácu na akčných scénach fimoch Rýchlo a zbesilo 2, Wanted a Nočná hliadka.

Prvým úspechom pre mladých tvorcov, ktorí sú študentmi Fakulty filmovej a televíznej tvorby v Bratislave, bolo podpísanie distribučnej zmluvy s filmovou spoločnosťou Film Europe. Počas leta 2010 prejavila ruská spoločnosť ФД Prime Studio záujem o jeho konvertovanie do 3D verzie. Vďaka ich vkladu je Immortalitas prvým slovenským filmom v 3D formáte. 3D verzia filmu bude napokon dostupná iba pre televízie a na blue-ray nosičoch. O kinodistribúciu prejavili záujem distribučné spoločnosti z USA, Nemecka, Francúzska a Talianska. Trailer k filmu sa dostane do kín už v novembri tohto roka.

Immortalitas: Žiť večne – dar alebo prekliatie?

Kolobeh života na Zemi sa pomaly blíži ku koncu. Krajinu zničili vojny, ľudstvo je na pokraji vyhynutia. Nadvláda umelej inteligencie zahltila zemský povrch rovnako ako skaza z vesmíru. Po tejto Bohom opustenej zemi putuje osamelý Adam. Nesie v sebe temné tajomstvo z minulosti, ktorého tiene sa postupne začínajú vynárať na povrch. Ak sa mu podarí nájsť štyri bájne elementy života, môže tým zachrániť viac než len svoju stratenú dušu.

Zdroj: Tlačová správa