V tomto týždennom prehľade nájdete štvoricu trailerov na americké snímky a jeden európsky nezávislý dokument.

Nové trailery nájdete pravidelne na našej online službe TrailerWatch (link).

The Debt

Americký remake izrealského špionážneho thrilleru, ktorý sa odohráva v dvoch časových líniách. V roku 1966 sa trojica agendov Mosadu vydáva do východného Berlína zabiť sadistického nacistického lekára a zároveň sledujeme dohru tejto operácie v súčasnosti.

V hlavných úlohách Helen Mirren, Tom Wilkinson, Ciarán Hinds, Marton Csokas, Sam Worthington, Jessica Chastain a Jesper Christensen. Režíroval Brit John Madden, od ktorého ste mohli vidieť napríklad Zamilovaný Shakespeare (1998), Dôkaz (2005) či Mandolína kaptitána Corelliho (2001). Premiéra v USA bola na konci augusta, v našich kinách od 27. októbra.

Polnoc v Paríži

Romantická komédia zo šuflíka Woodyho Allena. Owen Wilson a Rachel McAdams v hlavných úlohách ako zasnúbený pár na výlete v Paríži musia čeliť ilúzii, že život odlišný od toho ich, je lepší. Zápletna hodná režisérových hodverzačných komédii.

V slovenských kinách od 24. novembra 2011.

Dream House

Rachel Weisz, Daniel Craig a Naomi Watts v mysterióznom trileri. Znie to dobre, no asi sa pozeráme na príklad bezmedzej chamtivosti produkčnej spoločnosti.

Počuli ste už o filme s tak skvostným obsadením, ktorý by tak pohore? Režisér „stratil kontrolu“ a bol nútený bezbranne sa prizerať, ako produkčná spoločnosť film svojvoľne prestrihala… a výsledok? Ak si trúfate, pozrite sa sami od 6. októbra v našich kinách.

The Swell Season

Glen Hansard a Marketa Irglová obchádzajú filmové festivaly s čierno-bielym dokumentárnym filmom o tom, čo s nimi bolo po filme The Once. Len snaha speňažiť svoj život, alebo v tom bude niečo viac?

Film zachytáva obdobie od roku 2007, teda od získania Oscara za skladbu vo filme Once, do roku 2010. Nesie rovnaký názov ako ich kapela. Bude to o láske, o sláve a o rozpade vzťahu.

Moneyball

Biografická dráma o manažérovi Oaklandského baseballového tímu, ktorý iba vďaka tvrdej štaticke zostavil so smiešne malým rozpočtom bojaschopný tím.

Film Moneyball, je natočený podľa skutočného príbehu, je pre všetkých, ktorí kedy snívali o tom, že zmenia systém. Brad Pitt hrá Billyho Beaneyho, generálneho manažéra tímu Oakland A’s, ktorý zostavil tím, a ktorý má víziu: všetky baseballové vžité pravidlá sú zlé.