V týchto dňoch sa začalo nakrúcanie nového slovenského filmu s pracovným názvom Pokoj v duši. Z dostupných informácií môžeme usúdiť, že je to rozhodne zaujímavý a nádejný projekt. Pozrime sa teda na to bližšie.

Pokoj v duši rozpráva príbeh troch dospelých mužov, ktorých kamarátstvo pretrvalo už od detstva. Tóno sa práve vracia z väzenia do rodnej dediny a zisťuje, že všetko je inak ako pred rokmi. So ženou sa odcudzili a svojho syna vlastne ani nepozná. Katolícky kňaz Marek zaskakuje za chorého farára a popritom čelí kríze svojej viery. Peter opäť odsúva súkromný život pre svoje podnikanie. Verní priatelia Marek a Peter sa okrem riešenia vlastných problémov snažia pomôcť Tónovi opäť sa zaradiť do života.

Producentsky stojí za projektom spoločnosť Forza Production House, pre ktorú je to prvý filmový projekt. Doteraz pôsobila skôr v tvorbe televíznych programov a príbuzných odvetviach. Pre Pokoj v duši je vyčlenených 49 miliónov korún. Na naše pomery nadštandardný rozpočet.

Réžie sa ujal televízny režisér a dokumentarista Vladimír Balko (Tucet, Redline,Fitfamília …). Aj pre neho to bude prvá skúsenosť s kinofilmom. Hlavným kameramanom je Martin Štrba (Záhrada, Je třeba zabít Sekala, Babí léto), ktorý získal dvoch Zlatých levov a má bohaté skúsenosti z filmovej tvorby na Slovensku aj v Česku. Autorom scenára je veľmi úspešný český scenárista Jiří Křižan (Je třeba zabít Sekala). Podieľal sa taktiež na mnohých slovenských filmoch, napríklad od režiséra Martina Holého.

V obsadení sa objavia Attila Mokos, Roman Luknár, Helena Krajčiová, Agi Gubíková, Slávka Heribanová-Halčáková, český herec Jan Vondráček a poľský populárny herec Robert Więckiewicz.

Nakrúcanie sa začalo 1. augusta a potrvá 45 dní. Väčšina filmu sa nakrúti v Čiernom Balogu, časť v Bratislave. S výnimkou jedného zimného záberu, ktorý sa nakrúti vo februári, by nakrúcanie malo skončiť do konca septembra. Uvedenie do kín je naplánované na prvú polovicu budúceho roka a Pokoj v duši by sa mal dostať aj do Česka a Poľska.