Meryl StreepLegendárna herečka zažíva druhú mladosť. Potom, čo si v úspešnej komédii Diabol nosí Pradu otvorila dvere k mladšej generácii a získala už neuveriteľnú 14. nomináciu na Oscara, sa jej kariéra rozbehla ako monopost Formuly 1. Kde slávnu herečku teda najbližšie uvidíme?

Ešte tento rok sa objaví v dvoch politických thrilleroch. V práve dokončovanom Rendition režiséra Gavina Hoodsa (Tsotsi, najnovšie Wolverine) sa objaví po boku držiteľky Oscara Reese Wiitherspoon, Jaka Gyllenhaala a držiteľa Oscara Alana Arkina. Ďalej sa môžeme tešiť na jej opätovnú spoluprácu s Robertom Redfordom (hrali spolu v multioscarovom hite Spomienky na Afriku) v Lions for Lambs, kde sa popri Redfordovi objaví aj po boku Toma Cruisa.

V roku 2008 sa do kín dostane hviezdne obsadení muzikál Mamma Mia!, v ktorom si zahrá a zaspieva hlavnú úlohu divokej matky. Tešiť sa môžeme aj na politickú drámu Dirty Tricks, kde sa objaví po boku Brada Pitta, Sharon Stone, Anette Benning a Gwyneth Paltrow. Film sa sústredí na aféru Watergate z pohľadu nežných polovičiek zúčastnených politikov (Meryl si zahrá Margaret Mitchell).

No a v roku 2009 sa mame skutočne na čo tešiť. Meryl totiž prijala ponuku zahrať si hlavnú úlohu v psychologickej dráme A Question of Mercy. Silný príbeh hovorí o psychológovi, ktorého požiada istý muž o pomoc pri samovražde jeho milenky. Žeby ďalšia oscarová rola pre Meryl? Režíruje mexický seriálový autor Rodrigo Garcia (na konte má niekoľko častí kultového Odpočívaj v pokoji) a scenár napísal David Rabe podľa svojej úspešnej hry.

Je to už veru tak. Vo veku kedy väčšina jej kolegýň podstupuje dvadsiatu plastickú operáciu si Meryl Streep zachovala svoj šarm i zmysel pre humor a s každou úlohou potvrdzuje svoj status „najlepšej žijúcej herečky“. Tak nech jej to teda výdrží :).