Legendárny režisér, majster filmovej réžie, nikdy Oscarom neocenený Martin Scorsese (Zúriaci Býk, Taxikár, Mafiáni, Casino) sa pustil po 5 Oscarovom Letcovi do ďalšieho biografického filmu, a aj tento krát bude zobrazovať život jednej z najslávnejších osobností v histórií, život slávneho 26. amerického prezidenta Theodora Roosvelta.

A rovnako ako v Letcovi, si hlavnú úlohu zahraje skvelý Leonardo Di Caprio. Môžeme konštatovať, že po Gangoch New Yorku či Letcovi, vznikla v Hollywoode osvedčená filmová dvojka. Scorsese tak po rokoch strieda Roberta De Nira, a výsledky sú príjemne osviežujúce, ako to bývavalo so starým dobrým De Nirom.

Scorsese zobrazuje Roosveltov život od jeho politických začiatkov v New Yorku, cez vojenskú kariéru až po samotný Biely dom. Film vznikne na motív Polizerovou cenou ocenenej knihy Edmunda Morissa, The Rise of Theodore Roosvelt. Film sa začína natáčať pod záštitom štúdia Paramount Pictures.

Dostane Scorsese už konečne Oscara za réžiu a dostane skvelý Leonardo Di Caprio konečne Oscara za herecký výkon v hlavnej úlohe? Na to nám môže sčasti odpovedať ďalší ambiciózny a nádejný projekt z dielne týchto filmových majstrov…