V budúcom roku sa na plátna kín dostane hneď niekoľko zaujímavých sci-fi filmov. V tomto článku sa pozrieme na tri z nich. Prvým je tretia epizóda série Star Wars, ktorú netreba nikomu predstavovať. Návrat ku klasickému sci-fi predstavuje Vojna svetov, samozrejme podľa rovnomenného románu H.G. Wellsa a posledný film v tomto prehľade je akčný Aeon Flux, filmová verzia japonského anime seriálu z MTV.

STAR WARS: EPISODE III – REVENGE OF THE SITH

Premiéra: 19.05.2005
Distribútor: 20th Century Fox
Produkčná spoločnosť: LucasFilm
Účinkujú: Hayden Christensen (Anakin Skywalker), Natalie Portman (Padme Amidala), Ewan McGregor (Obi-Wan Kenobi), Samuel L. Jackson (majster Windu) a ďalší.
Réžia a scenár: George Lucas

Premisa:Tretia epizóda je časovo zasadená do obdobia konca vojny klonov, teda tri roky po druhej epizóde. Anakin dokončí svoju premenu na Dartha Vadera a tým veľmi nepomôže Jediom brániť Republiku pred Shitmi. Vznikne toľko nenávidené, mnohým však sympatické, Impérium. Hnutie Jedi zanikne. Tento diel nemá čo po príbehovej stránke priniesť, ale o to zaujímavejšie a dôležitejšie bude finálne spracovanie.

Filmovanie: Produkcia začala 30. Júna 2003 v štúdiach Fox v Sydney, čo predstavovalo polročný sklz oproti plánu. Scény na planéte Naboo sa natáčali v Taliansku a tie na planéte Tattoine v Tunisku. Film sa teraz nachádza v osemnásťť mesiacov dlhej postprodukčnej fáze.

STIAHNITE SI: Teaser (22MB)

THE WAR OF THE WORLDS (Vojna svetov)

Premiéra: 29. 06.2005 (zatiaľ)
Distribútor: Paramount Pictures a DreamWorks
Produkčná spločnosťť: Cruise – Wagner Productions
Účinkujú: : Tom Cruise (samozrejme hlavný hrdina), Miranda Otto (jeho žena), Tim Robins (hvezdár Ogilvy), Dakota Fanning, Daniel Franzese, Rick Gonzalez a ďalší
Réžia: Steven Spielberg
Scenár: Josh Friedman, David Koepp

Premisa: Predlohou filmu je sci-fi román H.G.Wellsa z roku 1898 „The War of The Worlds“. Príbeh rozpráva o invázii Marťťanov na Zem a ukazuje zaostalosťť ľudskej techniky. Otázkou zostáva, či bude film zasadený do pôvodného 19. storočia alebo do súčastnosti, kde to určite Cruisovi lepšie pristane.

Filmovanie: Začalo v októbri tohto roku. Spielberg chce film dokončiť v čo najkratšom čase.

AEON FLUX

Premiéra: niekedy v roku 2005, pravdepodobne zima
Distribútor: Paramount Pictures
Produkčné spoločnosti: Valhalla Motion Pictures, Lakeshore Entertainment, MTV Films, BUF Compagne
Účinkujú: Charlize Theron (Aeon Flux), Frances McDormand (Handler) ďalší
Réžia: Karyn Kusama
Scenár: Phil Hay, Matt Manfedi

Premisa: Predlohou filmu je populárny anime seriál vysielaný na MTV. Dej sa odohráva v 25. storočí. Na planéte vládne nebezpečný vírus a ľudia sa utiahli do posledného „zdravého“ mesta obklopeného chorobou. V meste sa zasa odohráva veľký politický konflikt. Je to príbech nájomného vraha, ženy s menom Aeon Flux, ktorej posledným cieľom je hlavný líder vlády.

Filmovanie: Začalo v auguste 2004 v Nemecku. Kvôli zraneniu hlavnej hrdinky bolo na istý čas prerušené.