Žáner: sci-fi/thriller/dobrodružný/akčný
Minutáž: 107min
Krajina: USA/VB
Rok: 2004
Prístupnosť: MP 12

Réžia: Kerry Conran
Scenár:Kerry Conran
Hudba: Ed Shearmur
Hrajú: Jude Law, Gwyneth Paltrow, Angelina Jolie, Giovanni Ribisi, Laurance Olivier

Svet zajtrajška je film kompletne spracovaný na počítači a živé herecké hviezdy boli do neho iba vložené. Tvorcovia filmu píšu v tomto ohľade dejiny, pritom ale dovoľujú aj technicky nezaťaženému divákovi kochať sa na rozhýbaných fotografiách.

Film ma jednoduchý príbeh zasadený do New Yorku v 30. rokoch, v ktorom reportérka Polly Perkins pracuje na prípade záhadných zmiznutí významných vedcov z celého sveta, po ktorom mesto ovládnu roboti a lietajúce stroje. Polly kontaktuje starého kamaráta Josepha Sullivana , známeho ako Sky Captain. Joseph zmobilizuje svoju leteckú légiu a vydá sa s Polly po stopách šialeného génia Dr. Totenkopfa, ktoré ich zavedú až do odľahlej časti Nepálu.

V tomto filme je všetko okrem hercov a oblečenia úplne digitálne. Tento film má pomerne dobré hodnotenie kritikov. Bude však zaujímavé sledovať ako tento film prijímu diváci. Na svoje si určite prídu fanúšikovia sci-fi.

Film si svoju premiéru odkrútil v Českej republike už v októbri. V našich kinách si premiéru odkrúti až 3. februára 2005.