Prvé dva diely série X-Men zarobili viac ako 700 miliónov dolárov a to je pre každú filmovú spoločnosť viac než len dobrý dôvod nakrútiť pokračovanie. 20th Century Fox chce z úspešného titulu vytrieskať, čo najviac peňazí, a tak počas tohto roka zastúpcovia štúdia spolu s režisérom oboch X – Menov Braynom Singerom oznámili prípravy dvoch projektov pod pracovným označením X3 a X4. Z prvého sa vykľul Wolverine a z X4 tretie pokračovanie X – Mena. Pôvodne mal tieto filmy režírovať Singer, ale kvôli jeho účasti na filme Superman konkurenčného Warner Bros. sa tak nestane.

Začatie nakrúcania X – Mena 3 je už naspadnutie. V súčasnosti prebiehajú prípravné práce. Scenár píše skúsený scenárista Simon Kinberg (Electra, Fantastic Four, Lord of the Rings III), ktorý je veľkým fanúšikom pôvodného komiksu. Príbeh sa ešte stále dopisuje a nie je jasné, pre ktorú z možných dejových línii sa Kinberg nakoniec rozhodol. Fox ešte nemá podpísané zmluvy s hercami, ale počíta sa so všetkými z predošlých dielov a samozrejme pribudne pár nových tvári. Rozpočet je predbežne stanovený na slušných 110 miliónov dolárov (rovnako ako dvojka). Filmovanie by malo začať začiatkom roka alebo až v lete. Závisí to od toho, kedy sa producentom podarí nájsť správneho režiséra. Nakrúcať sa bude vo Vancouveri v Kanade.

Wolverine je v podobnom predprodukčnom stave ako X – Men 3. Scenár pre tento sólo príbeh najobľúbenejšieho z mutantov má na starosti David Benioff (Trója). Wolverine si v oboch filmoch zahrá Huge Jackman.