Skyfall priniesol až nečakaný úspech. Získal si kritiku, divákov a v kinách po celom svete zarobil viac ako 1,1 miliardy dolárov, čím sa stal komerčne najúspešnejšou Bondovkou vôbec. Za výnimočný úspech film do veľkej miery vdačil režisérovi Samovi Mendesovi. Ten posunul sériu na novú úroveň, a preto bola otázka, čo ďalej o to komplikovanejšia. Producenti ho chceli opäť angažovať, ale on to v poslednom polroku viackrát odmietol. Obával sa totiž, že to vzhľadom na svoje záväzky v divadle a v televízii nebude stíhať.

Nakoniec sa však dohodli. Produkcia filmu počká na to, kým si Sam Mendes (Americká krása, Mariňák) dokončí ostatné projekty. Ohlásený bol spolu s touto informáciou aj dátum premiéry a prekvapivo nie je až tak vzdialený. Britská premiéra má prebehnúť 23. októbra 2015. Ktovie teda, aké boli pôvodné plány.

Vzhľadom na dlhodobý kontrakt je v úlohe Jamesa Bonda istý Daniel Craig. Scenár píše John Logan, jeden zo scenáristov Skyfall. Informácie z novembra minulého roka navyše hovorili o tom, že ďalšie dve Bondovky budú dejovo úzko prepojené. Pôjde o akýsi dvojdiel, čo sa stane prvýkrát v histórii tejto série. Na konečné potvrdenie si budeme musieť ešte počkať, ale vyzerá to viac ako zaujímavo.