O tomto filme sa veľa nepísalo, ani nerozprávalo. Stojí však za pozornosť hneď z niekoľkých dôvodov. Režíruje ho síce neznámy Scott Cooper, aj on sa však má už čím pochváliť. V roku 2009 mal premiéru jeho režijný debut Crazy Heart. Film za 7 miliónov dolárov zarobil v kinách 47 miliónov a Jeff Bridges získal za hlavnú úlohu svojho prvého Oscara.

So svojim ďalším filmom to mal Cooper aj vďaka tomuto úspechu už podstatne ľahšie. K thrilleru Out of the Furnace si opäť napísal aj scenár, tentoraz v spolupráci s Bradom Ingelsby. O produkciu snímky zasadenej do prostredia úpadkom zasiahnutého priemyselného mesta na severovýchode Spojených štátov sa postarala dvojica Ridley Scott a Leonardo DiCaprio. Film je príbehom dvoch bratov – starší Russell (Christian Bale) končí vo väzení a mladší Rodney (Casey Affleck) sa zapletie s regionálnym zločineckým syndikátom.

Niečo viac prezradí prvý trailer:

Herecké obsadenie dopĺňajú aj ďalšie silné mená – Woody Harrelson, Zoe Saldana, Forest Whitaker, Willem Dafoe a Sam Shepard. Zostava zaujímavá, chybu to má len jednu. Na premiéru budeme musieť čakať až do 27. novembra 2013.